Personlige egenskaber vigtigst

10.8.2007

af

Det vigtigste ansættelseskriterium.

Det er dine personlige egenskaber frem for din formelle uddannelse, dine faglige spidskompetencer og dine tidligere joberfaringer, der har den afgørende betydning, når en potentiel arbejdsgiver afgør, at det lige netop er dig, der bliver tilbudt et job.

Ifølge en norsk undersøgelse fra Akademikerne, og Universitetet i Oslo tilkendegiver 62 procent af arbejdsgiverne nemlig, at personlige egenskaber er det vigtigste ansættelseskriterium, skriver www.ukeavisenledelse.no.

Fra Oslo Universitets karrierecenter hedder det, at uddannelse ikke er nøglen til at få et job, men det er nøglen til at komme med i konkurrencen om et job.

Det er den samme tendens Thorbjørn Hertz Jensen, leder af
Karrierecentret på Syddansk Universitet ser.

"Jeg tror ikke arbejdsgiverne ansætter en teolog i stedet for en ingeniør, men faggrænserne er blevet mere opblødt, og type og personlighed betyder mere og mere."

Ifølge det norske karrierecenter er der også sket noget med stillingsannoncerne. Omkring årtusindeskiftet søgte arbejdsgiverne efter folk, der kunne glide ind i et "ungt og hektisk miljø", mens de i dag kigger efter medarbejdere, der har evnen til at holde balancen mellem arbejdsliv og privatliv.

Det er en tendens som Thorbjørn Hertz Jensen, siger at han helt klart også mærker.

"Nu er trenden i stillingsannoncerne ikke længere, at man skal kunne tåle et stort arbejdspres, nej nu skal du kunne passe på dig selv. Og det er en rigtig god trend - jeg håber bare arbejdsgiverne også mener det, de skriver."
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Erhvervsministeriets Departement
Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Roskilde Handelsskole
Job
Økonomistyrelsen
Job
Social- og Boligstyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet