Lysten driver værket

8.6.2007

af

Mads Matzon

Deadline Games er det ene af den danske computerspilsindustris to flagskibe. Firmaets 85 ansatte er en stor sammenblanding af nationaliteter og faggrupper.

Deadline Games laver spil til PC, PlayStation og Xbox. De er det led i kæden, der på typisk computerengelsk hedder en developer. De laver spillene fra bunden, finder på en historie, programmerer det, der skal programmeres, laver grafikken og lyden og alt, hvad der ellers skal til, for at forbrugerne i sidste ende får et spil, der er værd at spille.

"Hvad angår arbejdet, så synes jeg, at det er sjovt at arbejde sammen med de forskellige faggrupper, der er her. Lige fra de forskellige former for programmører til grafikere, animatorer, concept artists, character modellers, level designers, game designers, game directors og så videre," fortæller juristen Teis Anker Mikkelsen. Han har blandt andet været med til at koordinere kvalitetstests af spillene. Helt konkret foregår det ved, at frivillige spiltestere kommer ud på Deadline Games og spiller et givent spil for at se, om det er sjovt, om de forstår historien i spillet, og om der er tekniske fejl, der først bliver opdaget efter grundig gennemspilning.

Internationalt orienteret

Branchen er meget internationalt orienteret, hvilket tydeligt ses på medarbejderstaben.

"Vi har sindssygt mange udlændinge herude, og Deadline har en målsætning om at have en fjerdedel udlændinge ansat, hvilket er rigtig fedt. Arbejdssproget er selvfølgelig engelsk. Vi har folk fra Indien, Japan, Sydamerika, USA, Canada og alle mulige europæiske lande."

For de ansatte i firmaet er det lysten, der driver værket.

"Folk herude synes, at deres arbejde er skidesjovt. De er i denne her branche, fordi de brænder for at lave fede computerspil, og det kan man mærke. Det gennemsyrer alt det arbejde, der er her, og smitter af på alle. Der er heller ikke nogen, der stresser, og der er ikke nogen, der er sådan karrierestrigleagtige. Alt er fokuseret på at lave nogle gode spil. Deadline lægger meget vægt på, at folk skal have det godt, og at man ikke går kold på sit arbejde. Man sørger for, at folk ikke sidder og stresser og arbejder over hele tiden. Selvfølgelig er der perioder, hvor der er brug for, at man laver noget overarbejde - det er klart. Men ellers går man hjem i ordentlig tid, har tid til venner og familie, holder fri når ens børn er syge, sørger for at holde nogle gode pauser og har mulighed for at slappe af og spille spil. Man skal selvfølgelig lave sit arbejde, men det er ikke på bekostning af alt andet," fortæller Teis Anker Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sundhed
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Udlændinge- og Integrationsministeriets departement
Job
Hillerød Business College U/Nord
Job
Vento Energy Support
ANNONCE