DR og TDC fyrer djøfere

25.5.2007

af

En lang række djøfere er berørt af fyringsrunder i både TDC og DR. De første ti djøfere har fået at vide, at deres stilling er nedlagt, men hvor mange det endelige tal når op på, er endnu uvist.

Nogle djøfere kan ånde lettet op, andre har fået den slags brev, som ingen af os har lyst til at få, mens en lang række djøfere stadig går rundt i uvished om, hvorvidt deres stillinger stadig findes om et halvt år. TDC har meldt ud, at de skal nedlægge knap 500 stillinger i 2007, og i DR drejer det sig om 300 stillinger. Begge steder skal der skæres på DJØF-tunge områder. Lige nu har de begge steder gennemført den første fyringsrunde, men der er yderligere to i vente.

Hos DR blev to djøfere sagt op i marts måned i økonomienheden forud for udmeldingen om, at der i tre yderligere runder skal skæres omkring 300 stillinger. Den første af de tre runder er gennemført, uden det er gået ud over djøfstillinger, men forude venter en runde i juni og endnu en i august måned.

I skrivende stund er man midt i første fyringsrunde hos TDC og ifølge ac-tillidsrepræsentant Jan Bardino har otte djøfere fået at vide, at deres stilling skal nedlægges. De endelige opsigelser følger efter i juni måned. Der venter endnu en fyringsrunde i TDC til efteråret og i begyndelsen af 2008.

Tidligere erfaringer har vist, at fratrædelsesordninger og ledige stillinger andre steder i organisationen har betydet, at antallet af deciderede fyringer er blevet minimeret. Men spørgsmålet er, om det stadig bliver ved med at være sådan, siger Jan Bardino.

"Med de fyringsrunder vi allerede har været igennem, bliver det sværere og sværere at finde interne job."

Men nogle medarbejdere tager også deres gode tøj og siger selv op, uden de nødvendigvis er fyringstruede. For stemningen på arbejdspladsen er trykket, og uvisheden er ikke sjov at bære rundt på, siger udviklingskonsulent Lars Bo Andersson, fra DJØFs Karriere- og Kompetencecenter, der rådgiver fyrede og fyringstruede djøfere.

"Med alle de her fyringsrunder lægger man jo medarbejderne i et usikkerhedsvakuum. Medarbejderne er trætte af sparerunder, og det kræver så meget ekstra at stå op om morgenen. Derfor er der nogle, der bare ikke vil mere. Dermed risikerer man også, at de bedste hoveder ryger, for de har alt andet lige nemmest ved at få et nyt job."

Og ja, der er da kolleger, der bare ikke orker mere, selv om det ikke er dem, der bliver ramt af fyringer, siger Tomas Refslund Poulsen, der er DJØF-tillidsrepræsentant i DR.

"Fyringsrunderne påvirker da helt klart stemningen, og det er lang tid folk skal gå og være bekymrede i. Samtidig bliver det også et mindre sjovt sted at være, når der er begrænsede ressourcer, og dermed ikke er så meget at tænke nyt og fremadrettet med."

Men Tomas Refslund Poulsen ser både fordele og ulemper ved, at nedskæringerne ikke foregår på en gang, og i at kolleger går, uden de er blevet fyret. På den ene side skaber det nye muligheder for job andre steder i organisationen, for de medarbejdere, der ellers skulle fyres. På den anden side mister man gode medarbejdere og kolleger, og samtidig er uvisheden om, hvem der ryger i næste runde et hårdt pres.

Hvor mange djøfere, der ender med at stå uden job, er endnu uvist. Men når det endelig skal være, er det ikke den værste tid, at skære ned i. Ledigheden for djøfere er lavere end meget længe, siger Lars Bo Andersson, men understreger, at en opsigelse aldrig er sjov. Hos TDC har flere andre store danske virksomheder meddelt, at de er interesseret i at komme i kontakt med de medarbejde som tele-virksomheden, bliver nødt til at skille sig af med. Det kommer til at foregå på to jobmesser i slutningen af denne måned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
GrønlandsBANKEN
Frist 30. jun. 2024
Job
Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Fødevarestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet