Ledelsen af JØPs 35 mia.kr.?

13.4.2007

af

Læserbrev fra Lars Wismann, projektchef og direktør, cand.merc., stats.aut.ejd. mgl & valuar MDE

Er ledelsen  af JØP´s 35 mia - overladt til pampere!

Der afholdes generalforsamling i JØP d. 18. april 2007 kl. 1700. Normalt vælger 99,5% af medlemmerne at blive hjemme. Det gør heller ingen forskel om de kommer, da JØPs medlemmer de facto er udenfor indflydelse. Alle centrale pladser i bestyrelsen udpeges af DJØF. Resten foreslås af bestyrelsen. Vi skal tilbage til 2001 siden der sidst er blevet afholdt et reelt valg.   

Generalforsamlingens 200 fremmødte skal dog godkende den nye formand William Rentzmann. Eneste oplysning der gives om kandidatens erfaring med at forvalte kr. 35 mia. eller styre en kapitalforvaltende virksomhed er, at han er direktør for Kriminalforsorgen. Tilsvarende gælder for resten i bestyrelsen, der er uden professionelle meritter som kapitalforvaltere udenfor JØP. Derimod har de alle til fælles, at de er gamle DJØF tillidsfolk. I andre sammenhænge ville man betegne den slags for fagforeningspamperi. I DJØF kalder man det markeds dygtigste kandidater. Jeg tvivler! 

Honoraret svarer til hvad vi betaler bestyrelsen i Kbh´s Ejendomsmæglerforening, hvor vi forvalter kr. 16 mio. Derfor opfordres alle medlemmer til at give møde d. 18. april 2007. Jeg har fremsat en række forslag til fornyelse af vores pensionskasse. Skulle jeg bestemme, så bør indflydelsen ligge hos medlemmerne og ikke hos nogen andre. Arbejdsmarkedspensionskasserne har behov for direkte medlemsindflydelse og en professionalisering. Blot 1 promilles bedre forrentning svarer til kr. 35 mio. i et højere årligt investeringsresultat.

Med venlig hilsen
Lars Wismann, projektchef og direktør
cand. merc., stats. aut.ejd. mgl & valuar MDE

Svar til Lars Wismann indlæg

At Lars Wismann ikke er nogen stor fan af JØPs ledelse, kommer næppe bag på DJØF-Bladets faste læsere. Her er dog behov for en præcisering: Som det klart fremgår af indkaldelsen til generalforsamlingen vælges fire ud af de syv bestyrelsesmedlemmer af og blandt medlemmerne. De medlemsvalgte har altså flertal i bestyrelsen, der træffer afgørelse ved simpelt flertal. De fire medlemsvalgte bestyrelsesmedlemmer er alle valgt ved kampvalg i 2001 - og genvalgt i 2003 og 2005.

Ole Krog

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Skattestyrelsen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Århus Statsgymnasium
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Fiskeri og Fangst
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet