Har job før specialet er i hus

9.3.2007

af

Stud.oecon. Michael Rødbroe Kolbæk har valgt den private sektor.

I Århus er 25-årige stud.oecon. Michael Rødbroe Kolbæk ved at skrive specialet færdigt, men han har allerede fået job i et af de store konsulenthuse i København og kigger efter noget at bo i derovre.

"Jeg har ikke valgt det offentlige fra. Jeg havde også tænkt på Finansministeriet eller Udenrigsministeriet, men valget faldt ud til fordel for konsulentbranchen, fordi jeg har specialiseret mig i virksomhedsstrategi."

Han får en startløn, som ligger markant over begyndelseslønnen til en fuldmægtig i staten.

"Jeg har ikke valgt jobbet på grund af lønnen. Men løn spiller da en rolle. Penge har ingen værdi i sig selv men man kan komme ud at rejse for dem, og man kan købe sig noget rengøringshjælp, så man ikke skal bruge sin fritid på det. Og boliger er dyre i København."

Man skal heller ikke undervurdere, at løn betyder noget for, hvordan man får livet til at hænge sammen, understreger han.

"I dag vil alle alt. Både karriere og et ordentligt familieliv. Vi vil have balance. Og jeg tror ikke på, at de virkelige karrierejobs i det offentlige giver dig bedre muligheder for det end i den private sektor. Den medierende faktor i det private er så, at lønnen er højere, og de penge kan du bruge til at gøre livet nemmere for dig selv og din familie."

Michael Rødbroe Kolbæk er født i 1981, og i de kommende år er det 1983-årgangens tur til at dimittere - den mindste årgang nogensinde i nyere Danmarkshistorie. Og de er selektive. De vil have spændende opgaver, maksimale udviklingsmuligheder, god løn, balance, og de regner kun at blive to år i deres første job, siger han.

"Arbejdsgiverne kommer til at kæmpe om dem. Jeg tvivler desværre på, at det offentlige, som det er nu, er gearet til at vinde denne kamp. Alle djøfere kan selvfølgelig ikke få jobs i det private, men alle de dygtigste kan, hvis det er det, de foretrækker."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Færdselsstyrelsen
Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Slagelse Kommune
Job
Kriminalforsorgen
Job
Socialpædagogerne
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet