Man skal arbejde på ryggen af en trend

9.2.2007

af

Mikael Vissing, medstifter af IT-sundhedsvirksomheden Avaleo, har sans for at finde huller i markedet og en spidskompetence, når det gælder ledelse i de tidlige faser i etableringen af en virksomhed.

Muren var lige faldet, og Mikael Vissing sad på statskundskabsstudiet i Århus. Glødende interesseret i de nye markeder i øst. Andre delte hans interesse. Mange danske virksomheder vendte på det tidspunkt blikket mod især Polen, men ingen vidste noget om, hvordan og under hvilke vilkår man drev forretning i øst.

Det så Mikael Vissing en mulighed i. Han tog til Polen og hyrede to polske journalister, der kunne rapportere om erhvervsklimaet i landet. Det blev starten på 'Nyhedsbrevet Polen', der hurtigt fik et stort antal abonnenter.

Nyhedsbrevet, der stadig eksisterer, var Mikael Vissings første iværksætterprojekt. I dag sidder han som medstifter af og administrerende direktør i IT-sundhedsvirksomheden Avaleo, der ligesom nyhedsbrevet lukker et hul i markedet.

Produktet er dog ikke nyheder, men IT-systemer, der understøtter kommunernes forebyggende indsats på sundhedsområdet ved at give værktøjer til overblik og dokumentation. 

Forebyggelse i sundhedsvæsenet

Avaleos forretningside er i grove træk at understøtte en langsigtet forebyggelsesindsats i sundhedsvæsenet og på den måde anvende ressourcerne bedre. Og det vækker interesse hos kommuner og politikere - hvilket Vissing lægger vægt på.

"Man skal arbejde på ryggen af en trend. Ikke mod den," siger han og peger på, at kommunerne fremover får ansvar for forebyggelsesindsatsen og for at give særligt kronisk syge bedre vilkår.

I den ideelle verden burde man politisk fokusere lige så meget på borgerens ve og vel, når de var uden for hospitalet, som når de var inde, mener Mikael Vissing, der også tidligere i sin karriere har haft fingrene nede i den sundhedsfaglige gryde. Nemlig fra 1999 til 2004 i IT-virksomheden Netdoktor, der blev stiftet af to af hans gymnasiekammerater. Virksomheden voksede fra et lille iværksætterprojekt til en international virksomhed med portaler i en række lande.

Det er dog ikke kun iværksættervirksomheder, der har nydt godt af Vissings sans for udvikling. Han har også arbejdet for større virksomheder og offentlige institutioner, blandt andet var han som udstationeret rådgiver for Rambøll Management med til at restrukturere Ungarns banksystemer og i EU-Kommissionen med til at udarbejde en reform af Bulgariens finansielle sektor.

Mikael Vissing regner med også på sigt at være at finde i Avaleo. Men livsvarigt ægteskab - det er kun noget, han indgår med sin kone.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Djøf
Frist 4. mar. 2024
Job
Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg
Job
Styrelsen for Patientsikkerhed
Job
GrønlandsBANKEN
Frist 1. mar. 2024
Job
Verisure
Frist 23. mar. 2024
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet