Nyt job

Jakob er rykket videre efter 18 år i samme firma: ”Her har jeg lært alt, jeg ved”

8.3.2022

af

Jakob Wolter har aldrig arbejdet andre steder end i Novo Nordisk. Men nu er han skiftet til medicinalfirmaet LEO Pharma.

”Det er underligt at skulle skrive det her,” indleder Jakob Wolter sit opslag på LinkedIn, hvor han vil fortælle sit netværk om en vild beslutning, han har truffet.

”Efter 18 år hos Novo Nordisk er rejsen slut. Jeg har netop afsluttet mit sidste ledermøde i Global Talent Acquisition og sagt farvel til mit danske hold,” skriver han.

Jakob Wolter er nemlig blevet globalt ansvarlig for Global Talent Acquisition hos medicinalvirksomheden LEO Pharma. Her skal han stå for at identificere og tiltrække dygtige medarbejdere.

Vægten tippede

Da Jakob Wolter tog kontakt til LEO Pharma, var han egentlig i tvivl, om han overhovedet havde lyst til at skifte job. Men jo mere han hørte om jobbet, des mere sikker blev han på, at det var det, han skulle.

”Det betyder meget for mig at føle, at det, jeg laver, er vigtigt for forretningen, og den fornemmelse fik jeg hos LEO Pharma. De kunne tilbyde mig et større ansvar både personligt og globalt – og det er jo spændende.”

Jakob Wolter og hans kollegaer har arbejdet på Novo Nordisks rekrutteringsfunktion, som skal tiltrække, evaluere og ansætte folk.

”Det handler om at skabe et højt kvalificeret og fokuseret team samt få styr på processen og teknologien. Når dét lykkes, vil man typisk se, at omkostningerne halveres, og kvaliteten fordobles,” fortæller han.

Jobmuligheden hos LEO Pharma faldt sammen med, at Jakob Wolter og hans kollegaer efter fem års arbejde havde færdiggjort rekrutteringsfunktionen. Alt, der er tilbage at gøre, er finjusteringer og løbende tilpasninger, og det mener Jakob Wolter ikke, at han er den rette til.

”Jeg ser ikke mig selv som én, der skaber tre procents forbedring år efter år, men snarere som én, der skaber en organisation.”

Det kunne LEO Pharma give ham mulighed for. Virksomheden har et mål om at udgive et nyt innovativt lægemiddel hvert andet til tredje år og har planer om en børsnotering inden for fire til fem år. Det var i sidste ende det, der fik vægtskålene til at tippe.

”Der er det jo spændende at være i Talent Acquisition, da det betyder, at der skal findes en masse nye mennesker, som skal ind i organisationen for at få LEO Pharmas ambitioner til at blive virkelighed. På den måde synes jeg, at det lød enormt spændende at være med til at bygge noget op, som kan levere.”

Fed følelse i maven

Selvom jobskiftet har været stort, så føler Jakob Wolter ikke, at han er trådt ind på helt ukendt territorium.

”Det, jeg skal hos LEO Pharma, er reelt set det, jeg har arbejdet med de sidste fem år hos Novo Nordisk. Fokus bliver at overføre min viden til den nye organisation.”

Det er heller ikke tilfældigt, at Jakob Wolter valgte at skifte til en anden medicinalvirksomhed. Han vægter nemlig højt, at der er en ”nerve”, i det han laver.

”Jeg tror ikke, at jeg var hoppet ind i hvilken som helst industri. Det er vigtigt for mig at have en positiv indflydelse, og der har pharma-verdenen vist sig at være den rigtige for mig. Når man lancerer et nyt produkt, som kan hjælpe en hel masse syge mennesker, som har behov for det – det giver bare en ret fed fornemmelse i maven.”

Det sværeste

Gennem sine 18 år i Novo Nordisk, hvor han har haft skiftende roller, har Jakob Wolter udviklet et stærkt netværk og tilegnet sig meget viden.

”Novo Nordisk er det første og eneste firma, jeg nogensinde har arbejdet for. Det er her, at jeg har lært alt, jeg ved, og hvor jeg er vokset op som person. Det er jeg evigt taknemmelig for,” fortæller han.

Til trods for at Jakob Wolter var glad for at være i Novo Nordisk, var det ikke jobbet, som han havde sværest ved at forlade. Det var kollegaerne.

”Der er virkelig mange dygtige mennesker, som jeg har brugt meget tid sammen med. Det kostede nogle kræfter at sige farvel til dem.” 

Jakob Wolter

2022- Director, Global Talent Acquisition, LEO Pharma

2018-22 Director of Talent Acquisition Denmark, Novo Nordisk

2016-22 Head of Recruitment – R&D and Corporate Functions, Novo Nordisk

2013-16 Manager – Major CLEAN Projects & RA Graduates, Novo Nordisk

2008-14 Graduate Programme Manager & Senior Comms Advisor, Novo Nordisk

2005-08 Communication Advisor, Novo Nordisk

2003-05 Student Assistant, Novo Nordisk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet