Anbefalinger

"Rubiks terning er ren mindfulness"

30.11.2021

af

PR-foto: Ricky John Molloy

PR-foto: Ricky John Molloy

Pandemien har givet Realdania-direktør Jesper Nygård nye vaner. Her anbefaler han en håbefuld bog, podcasts og at tage til fodbold.

Siden 2013 har Jesper Nygård været adm. direktør i foreningen Realdania, der støtter projekter inden for fx byggeri og byudvikling. Inden da var han topchef i den københavnske boligorganisation KAB.

Dermed har Jesper Nygård i 25 år haft nøgleposter inden for et område, der har konkret indflydelse på snart sagt alle danskeres hverdag, og som samtidig er centralt placeret i nogle af tidens store politiske diskussioner om, hvordan samfundet bør udvikle sig.

Det afspejler sig i den første af Jesper Nygårds anbefalinger.

 

Hvad læser du for tiden?

”Jeg har en forkærlighed for bøger, der tager fat på nogle af de store problemstillinger og strukturer i vores samfund. Jeg er næsten færdig med Sigge Winther Nielsens bog ’Entreprenørstaten’. Det er en fantastisk bog. Hele sprogbruget om fordøren, bagdøren og vilde problemer bør være kendt af alle – og særligt af alle djøfere. Læs den!”

 

Hvilken bog har ændret dit syn på verden?

”Hans Roslings bog ’Factfulness’ giver en optimisme og et håb om, at vi kan skabe en bedre verden. Og at vi skal glæde os over den del af udviklingen, der går den rigtige vej, fordi det er et udtryk for, at der er truffet beslutninger om at skabe forandringer og forbedringer.”

Er du blevet opslugt af et emne på det seneste?

”Rubiks terning. Før corona havde jeg aldrig løst en Rubiks terning. Og slet ikke forstået dens indre logik. Jeg er blevet inspireret til at lære metoden og en af de mange algoritmer. Det er supersjovt og ren mindfulness. Man kan ikke tænke på andre ting samtidig. Jeg er kommet fast under 100 sekunder. 60 sekunder er mit næste mål. Ham, der har inspireret mig, løser den på 12-13 sekunder.”

 

Hvilke kulturelle perler burde alle kaste sig over?

”Fodbold på Brøndby Stadion og gode teaterstykker. Begge dele handler om at være sammen i og om et fællesskab og opleve nogle af de allerbedste på deres felt udfolde sig. Det er live og her og nu. Hvad som helst kan ske, og det giver en særlig nerve og intensitet.”

Flow radio eller podcast – og hvilke programmer?

”Jeg er nok mest til on demand, hvor jeg kan lytte, når det passer mig. Og jeg lytter rigtig meget. Jeg er vild med fx Genstart, Borgen Unplugged, Brøndby Lyd og Svindlerne. Jeg hører dem skiftevis, når jeg lufter hunden eller kører bil.” 
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet