Hjemmearbejde

Sådan spolerer du dine pauser

20.1.2021

af

Illustration: Giamportone/Shutterstock

Illustration: Giamportone/Shutterstock

Vi ved godt, at vi skal holde pauser i hjemmearbejdet. Men mange af os glemmer, at indbakken er et skidt sted at bruge sin pause.

Du skal sørge for at holde pauser undervejs, når du arbejder derhjemme, siger eksperter og myndigheder igen og igen. Ellers bliver hjemmearbejdet udmattende for både kroppen og hjernen.

Men der er én ting, du ikke må bruge din pause på. Du ved det sikkert noget så udmærket i forvejen, men fordi det er så svært at lade være, er der brug for at repetere det igen og igen.

Den amerikanske forfatter Cal Newport beskriver i sine bøger 'Deep Work' og 'The Time-Block Planner', hvordan man kan holde sit fokus i en hverdag, hvor muligheden for konstant at være online kan gøre det vanskeligt at samle sig om én ting ad gangen.

I et interview med magasinet Fast Company pointerer han, at pauser skal foregå væk fra skærmen.

Det værste, du kan gøre, når du slipper tastaturet, telefonen eller zoom-mødet for at holde pause, er nemlig lige at kaste et hurtigt blik på e-mailen: Er der mon kommet noget nyt ind?

For selvom du jo er på vej til at holde pause, og det derfor ikke er meningen, at du vil læse e-mailsene, går din hjerne på overarbejde. Den bliver enormt nysgerrig på, hvad det er, der skjuler sig i de der mails, og så er pausen pludselig afsporet, fordi hjernen går i gang med at gruble.

Så lad være! Vent til efter din pause. Stik hovedet ud ad vinduet, gå en lille hurtig tur, træk vejret dybt, lav nogle fysiske øvelser. Hvad som helst.

I stedet anbefaler Cal Newport at sætte tid af i kalenderen i løbet af arbejdsdagen, så det er dér (og kun dér), du læser og besvarer mails.

"På den måde kan du sætte flueben ved, at det er gjort, og forhindre grublerierne," siger han til Fast Company. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet