Sådan kobler jeg af

”Det er vigtigt at finde en passion uden for sit arbejde”

18.1.2021

af

Foto: Mathilde Skov Jensen/KNews

Foto: Mathilde Skov Jensen/KNews

Højesteretsdommer Jon Stokholms råd til studerende er at finde ting at gå op i uden for studiet og fagfeltet. Selv slapper han af ved at arbejde – med noget helt andet end jura.

Som dommer ved Højesteret bruger Jon Stokholm en stor del af sin arbejdstid på komplekse problemstillinger. Det er derfor tiltrængt at kunne koble af og tænke på noget andet i ny og næ.

Lige præcis her har den 69-årige højesteretsdommer noget af en utraditionel afkoblingsform – mere arbejde.

”Min form for afkobling er at være formand for fonden Det Classenske Fideicommis, som driver to godser på Lolland-Falster. Det er dejligt at bruge min hjerne og energi på andre ting end de abstrakte sager, jeg til daglig sidder med,” forklarer han.

Helt konkret er der tale om Corselitze Gods og Fuglsang Herregaard. Godserne driver naturpleje, miljø- og skovbrug samt landbrug. Jon Stokholm nyder disse anderledes arbejdsopgaver, hvor han får lov at få hænderne lidt ned mere i mulden.

”Det er rart at have med virkelige mennesker at gøre, og folk på Lolland-Falster lever en komplet anderledes hverdag end københavnerne. Et eksempel på en dejlig arbejdsopgave på godserne er at forpagte jorden – altså hvad skal det koste, til hvem og hvor mange kvadratmeter, hvilke afgrøder skal der sås og lignende,” forklarer han.

1, 2, 3 – solgt!

Hvervet som formand for Det Classenske Fideicommis tager det meste af Jon Stokholms fritid. Han er meget engageret i tjansen, der giver ham glæde og tilfredshed i livet.

Han har tidligere været med til at omdanne en af bygningerne til et forskerrefugium, og i øjeblikket optager en anden indretningsopgave en del af hans tid.

”Vi indretter en af vores hovedbygninger, så den svarer til ånden på stedet, der kan dateres tilbage til omkring 1790. Her går vi bl.a. på auktioner for at finde ting fra den tid. Det er skidesjovt!”

Lavpraktisk er godt

Jon Stokholm nyder de lidt mere lavpraktiske tjanser på Corselitze Gods og Fuglsang Herregaard, da det er med til at få ham væk fra den akademiske verden i Højesteret. En tilgang, studerende også kan drage nytte af, mener han.

”Det er godt for studerende at lave nogle helt lavpraktiske ting fra de mere abstrakte tanker og tematikker på universitetet. Når man mister jordforbindelsen, er det rart at kunne se, hvordan det egentlig står til i det virkelige liv,” siger han.

Og hvis han skal komme med godt råd, handler det om at finde glæde og mening i den lavpraktiske afkoblingsform.

”Det er vigtigt at finde en passion uden for sit arbejde og emnefelt, hvor man bruger sin hjerne anderledes end ved de akademiske og komplekse problemstillinger – det kan fx være opera, jagt eller lignende,” forklarer han. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet