Nyt job

Professor rykker til ny business-satsning i Aalborg

21.9.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Michael S. Dahl har skiftet Aarhus Universitet ud med Aalborg Universitet. Her skal han styrke forskningen og uddannelserne ved universitetets nye business school.

Michael S. Dahl, der er uddannet cand.oecon. og ph.d., er blevet ansat som professor ved Aalborg University Business School. Han kommer fra en tilsvarende stilling ved Institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus Universitet.

Aalborg University Business School bygger på det tidligere Institut for Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet og blev indviet 1. september. Målet er at styrke forskningen og uddannelserne i økonomi og erhvervsøkonomi på universitetet. Derfor er Michael S. Dahl blevet ansat som professor og forskningsleder for strategi, organisation og ledelse – en kernefaglighed på de erhvervsøkonomiske uddannelser.

Hvad er dine forventninger til din nye stilling?

”At vi kan være relevante for omverdenen og lave forskning, der kan finde anvendelse og være direkte inspiration for virksomhedsledere og beslutningstagere i Danmark,” siger Michael S. Dahl og uddyber:

”Vi skal styrke vores uddannelser, så vores kandidater har de kompetencer, der efterspørges i forhold til ny teknologi og digitalisering. Fx bruger man data til at træffe beslutninger i strategi og HR. Vores kandidater skal være kompetente til at navigere i det og forstå, hvilke systemer der skal bruges, hvordan de skal implementeres, og hvilke begrænsninger de har.”

Michael S. Dahls egen forskning handler om ledelse og organisatoriske problemstillinger, fx rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Han fokuserer på små- og mellemstore virksomheder samt iværksættervirksomheder – virksomhedstyper, der kendetegner den danske og nordjyske erhvervsstruktur.

Han forsker i virksomhederne i et makroperspektiv – frem for enkelte virksomheder – ved at analysere store datasæt.

Han deler selv sin forskning op i grundforskning, hvor der kan være behov for yderligere forskning, og forskning, der finder mere direkte anvendelse. Det kan fx være ledelsesprincipper og struktureringen af incitamentssystemer, der motiverer medarbejdere, og samtidig bevarer tilfredsheden blandt dem.

”Vi gør det, fordi vi gerne vil gøre en forskel. Samtidig er vi motiverede af at kaste os over spørgsmål, som vi synes er spændende at belyse. Det kan vække international opmærksomhed,” siger Michael S. Dahl og tilføjer:

”Det er det, der motiverer mig og mange af de forskere, der er omkring mig.”

Michael S. Dahl

2020 Professor, Aalborg University Business School, Aalborg Universitet

2017 Viceinstitutleder, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet

2015 Professor, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet

2012 Professor, Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet

2010 Professor MSO, Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet

2007 Lektor, Institut for Økonomi og Ledelse, Aalborg Universitet

2004 Adjunkt, Institut for Økonomi og Ledelse & Institut for Elektroniske Systemer, Aalborg Universitet

2004 Ph.d. i økonomi, Aalborg Universitet

1999 Cand.oecon., Aalborg Universitet

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet