Tema: Fyringer

Kasper blev fyret to gange på et år – og var enig begge gange

22.1.2020

af

Foto: Martin Bubandt

Foto: Martin Bubandt

Først mistede han en CEO-post. Så røg han ud som CFO. I løbet af et år lærte Kasper Heumann Kristensen på den hårde måde, hvad prisen kan være for kompromisløshed.

To gange inden for et år blev Kasper Heumann Kristensen afskediget. Først fra et job som CEO i en bar- og restaurationskæde og dernæst som CFO på et reklamebureau.

"Det var fuldstændig krystalklart, hvorfor jeg blev fyret – og jeg var enig begge gange. Jeg ville selv have gjort det samme.”

I dag arbejder han som Group CFO i it-virksomheden Nodes, og han er meget afklaret om sine to fyringer. Han har valgt at stille op og fortælle om dem for at fjerne lidt af tabuet, der omgiver fyringer.

Da han blev fyret første gang, sad han som direktør i en ledelsesgruppe på fire, hvoraf de tre andre var partnere i virksomheden. De var alle blevet enige om, at de nok var for mange i ledelsesgruppen. Og da Kasper Heumann Kristensen var den eneste, der ikke indgik i kredsen af partnere, pegede pilen på ham, fortæller han.

Han blev fyret i oktober, og i februar var han i arbejde igen – men det holdt kun i syv måneder.

Anden gang fremprovokerede han selv sin fyring, som han siger.

”Der var nogle interne ting, som jeg ikke kunne stå på mål for, og derfor sagde jeg, at jeg ikke kunne skrive under på årsregnskabet. Så det var ikke så overraskende, at jeg blev fyret.”

Jeg har lært, at hvis man er så kompromisløs, som jeg en gang imellem er, skal man være klar over, at en fyring kan være konsekvensen

Hvordan foregik din fyring?

”Vi havde altid ledelsesmøde om onsdagen, men da jeg dukkede op, var der kun CEO’en, der sad der og sagde: ’Det bliver kun os to i dag.’ Jeg kunne se, at han havde et stykke papir foran sig, så jeg kunne godt regne ud, hvilken vej det ville gå.”

Kasper Heumann Kristensen siger, at han synes, CEO’en gjorde det godt – ’kort og kontant’.

Hvornår var det værste tidspunkt for dig, de gange du blev fyret?

”Der, hvor det blev værst, var i anden omgang, fordi der gik længere tid, før jeg var i arbejde igen, end jeg havde troet. Jeg har valgt ikke at være medlem af en a-kasse, så på et tidspunkt kommer den økonomiske situation i familien i spil. Så det med ikke at kende bagkanten for, hvor lang tid der ville gå – det var klart det værste.”

Har du lært noget af de to gange, du er blevet fyret?

”Ja. Jeg har lært, at hvis man er så kompromisløs, som jeg en gang imellem er, skal man være klar over, at en fyring kan være konsekvensen. Og jeg har også lært, at der kan være et alternativ til at være for idealistisk – jeg er blevet bedre til at sluge kameler. Jeg tror, min far vil sige: ’Du er blevet rundere med tiden, Kasper.’”

Tema: Fyringer

Det er ikke noget, vi taler om. Det er forbundet med fiasko og barske vendinger om at ’få sparket’ og blive ’smidt på porten’.

Men det er såre almindeligt. Op mod halvdelen af os oplever at få en fyreseddel.

Vi har talt med en række djøfere, der fortæller historien om deres fyringer – hvordan de blev ramt, og hvordan de kom videre.

Og så fortæller eksperter, hvordan ’den moderne fyring’ er blevet professionaliseret – og om en bekymrende tendens, der er begyndt at brede sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Henrik R.
3 år siden
Man kan udfordres på om man vil følge sin faglige vurdering eller please ledelsen. Som jurist har man i mange år ikke skulle bruge sin fulde faglighed, men snarere være pragmatisk og bøje loven. Hvis det var sket på jura studiet var man dumpet. Men i jobbet sikrer man sin ansættelse og måske en forfremmelse.( Relevant læsning er Rasmus Willigs bog "Afvæbnet kritik" og Jesper Tynells bog "Mørkelygten".)
Hans Peter Bech
3 år siden
Fin artikel. Jeg har selv en del erfaring med at blive fyret. Med DJØF i ryggen er det ikke det værste, der kan ske. http://bit.ly/1O8rf5Y