Tema: Trends i advokatfirmaer

Start-ups udfordrer advokater med billige digitale løsninger

21.1.2019

af

Illustration: Bob Katzenelson

Illustration: Bob Katzenelson

De seneste år er der stiftet en lang række nye virksomheder, som via digitale tjenester forsøger at vende op og ned på dele af advokatbranchen. Her præsenterer vi nogle af dem.

Det er slut med den traditionelle tankegang i advokatbranchen, hvor timeprisen er høj og processerne ofte lange. De seneste år er start-up efter start-up dukket op med onlineportaler, som vil konkurrere med de etablerede advokatvirksomheder. Du kan få alt fra juridisk rådgivning til inkasso-services, og dit testamente lavet online – nemt, billigt, hurtigt og til at forstå. Bag de mange start-ups står alt fra tech-nørder til jurister, der tilbyder at løse simplere, juridiske opgaver, som advokatfuldmægtige eller sekretærer som regel står for, og som hurtigt løber op i tusindvis af kroner. Ofte er idéen opstået på grund af et personligt behov, og fælles for deres vision er at udfordre den traditionelle tankegang i advokatbranchen og give almindelige danskere mulighed for billigere advokat-bistand.

Få juridisk hjælp til din start-up

Legal Hero er en rådgivningsplatform, der ved hjælp af moderne teknologi leverer en transparent og prissikker juridisk rådgivningsservice til eksempelvis iværksættere. På Legal Hero opretter du din sag online, hvilket er gratis, ligesom det er gratis at konsultere deres netværk. Platformen matcher din sag med en juridisk ekspert, hvorefter du modtager et tilbud, og Legal Hero lover, at du kan spare op til 60 procent, hvis du sammenligner med priserne på et almindeligt advokatkontor. Med onlinetjenesten vil de to grundlæggere, Kristian Anker og Oscar Almstrup, fjerne de dyre mellemled og gøre juridisk rådgivning mere gennemsigtig. Idéen opstod på jurastudiet og handler med deres egne ord om retfærdighed, idet de vil give almindelige mennesker nem og billig adgang til juridisk bistand. Hos Legal Hero har du samtidig den sikkerhed, at de er forsikret gennem Tryg, hvor alle sager er forsikret op til 2,5 mio. kr.

Se mere på legalhero.dk

Få gratis rådgivning til din virksomhed

Erhvervsjuridisk Retshjælp hjælper små virksomheder og iværksættere med at få styr på det juridiske. Retshjælpen er startet på cand.merc.jur.-studiet på CBS og holder til hos Retten på Frederiksberg. Frivillige studerende rådgiver i alt, hvad erhvervsjura indeholder, og rådgivningen er gratis.

Se mere på erhj.dk 

Lad din digitale assistent stå for juridisk research

På Onlaw kan du søge i danske retskilder. Med visualiseringsteknologi kan du se sammenhænge mellem love, paragraffer og domme og få klarhed over retspraksis på et givent område. Zahle er Onlaws AI-researcher og -bibliotekar, og uploader du et dokument, analyserer Zahle det og finder lignende dokumenter i databasen. Bag portalen står bl.a. techiværksætteren Claus Bek Nielsen, og formålet er at frigive tid hos medarbejdere ved at lette researcharbejdet.

Se mere på onlaw.dk

Hjælp til lejeren

Digura hjælper lejere, som kommer i problemer med udlejeren, og de tilbyder en gratis vurdering af din lejesag, så du undgår en unødig udskrivning til en advokat. Gennem Digura kan du som lejer tjekke dine rettigheder og gøre dit krav gældende, hvis loven ikke er overholdt. Bag Digura står jurastuderende Mads Klokkerholm Nielsen og erhvervsjurist Mike Vestergaard, og sammen har de en ambition om at ændre den juridiske branche igennem teknologi og nytænkning og gøre det nemmere for lejere at få juridisk rådgivning. 

Se mere på digura.dk

Hjælp til udlejeren

Mens Digura hjælper lejere, er EjendomsDox sat i verden for udlejere. Her kan du oprette og få udarbejdet dokumenter i forbindelse med både privat- og erhvervslejemål, og dokumenterne er juridisk bindende og godkendt af advokater. Bag EjendomsDox står de tre jurastuderende, Emily, Jennifer og Johan, der så et hul i markedet i forhold til at rådgive udlejere, som gerne vil begrænse høje omkostninger i forbindelse med udarbejdelse af dokumenter – men samtidig selvfølgelig sikre sig, at gældende lovgivning og formelle regler er overholdt. Og de er da også konkurrencedygtige, idet dokumenterne ligger i prisklassen 100-1.000 kr.

Se mere på ejendomsdox.dk

Lad kunstig intelligens arkivere dine dokumenter

Med kunstig intelligens sørger Archii for, at du automatisk kan få arkiveret dine dokumenter. Ifølge de tre advokater bag portalen arkiveres eller mistes 20 procent af alle dokumenter. Fidusen ved Archii er, at kunstig intelligens fremfor menneskehåndkraft finder alle virksomhedens vigtige dokumenter og sorterer dem – helt automatisk. Du melder dig til online, og så er du ellers kørende.

Se mere på archii.ai

Styr på arven

I 2016 blev Emma Christensen og Jan Mejlkjær forældre, og fordi de ikke var gift, vidste de, at det var ekstra nødvendigt at sikre sig gennem et testamente. Men alligevel – og på trods af Emma Christensens jurabaggrund – udskød de at få lavet testamentet, fordi det var for dyrt, tidskrævende og besværligt. Sådan opstod idéen til FamilieTestamente.dk. Du udfylder dine behov og ønsker, om hvem der skal arve dig, online, og inden for 24 timer har du dit testamente, ligesom al rådgivning foregår over telefonen. Ifølge stifterne selv har de da også ramt et behov for nemmere testamenteudarbejdelse, for i løbet af deres første uge fik de intet mindre end 123 henvendelser.

Se mere på FamilieTestamente.dk

Automatiser de dårlige betalere

Som selvstændig kan det være en frustrerende proces at få kunderne til at betale. Det ved Maximilian Frimmer og Lars Holdgaard alt om, for i 2017 måtte de erklære deres forrige virksomhed konkurs som konsekvens af dårlige betalere. Derfor startede de i januar 2018 Likvido, der automatiserer hele processen forbundet med fakturering, rykkere og inkasso. Likvido tilbyder individuelle løsninger, men også en gratis service, hvor Likvido automatisk fakturerer, registrerer, bogfører og følger op på dine betalinger. Likvido tjener deres penge på rykkergebyrer, renter og inkassosalærer, og de to partnere, der er uddannet fra henholdsvis CBS og ITU, kalder sig disruptere i inkassobranchen.

Se mere på likvido.dk

Lav testamentet selv og få det gratis

Hos TestaViva kan du få lavet dit testamente, ægtepagt eller fremtidsfuldmagt. TestaViva samarbejder med Arbejdernes Landsbank, og af samme årsag kan du få disse tre dokumenter gratis, hvis du benytter gør-det-selv-løsningen. TestaViva laver også eksempelvis skøder, og er du kunde i Arbejdernes Landsbank, får du ligeledes fem timers gratis rådgivning årligt. Bag portalen står de businessuddannede iværksættere Kristian Kaa og Michael Lauritzen, og idéen til TestaViva opstod, da Michael Lauritzen selv stod i en arvesag, der gik galt. Derfor er ambitionen at hjælpe almindelige mennesker med at undgå lignende sager – til fornuftige penge. 

Se mere på testaviva.dk 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Mads
4 år siden
Hold nu op en rodet artikel. Den ville få dumpekarakter for opbygningen i 3. klasse. Mon ikke det er to artikler om henholdsvis sundhedsreformen og AI i advokatbranchen, som jeres computer har skrevet sammen?