Nyt job - Torben Vemmelund

24.3.2010

af

Skal skabe bedre rammer for investering.

Torben Vemmelund, 35 år, nyslået cand.scient.soc. i virksomhedsstudier og kommunikation. Har holdt to års pause fra studierne, mens han arbejdede på fuld tid med innovation og klima i Mandag Morgens tænketank, hvor han blandt andet var presseansvarlig. Er netop blevet ansat som kommunikationsråd-giver hos brancheforeningen Danish Venture Capital & Private Equity Association (DVCA).

Var det ikke svært at vende tilbage til studierne og SU’en efter to år med ’rigtig’ løn og ’rigtigt’ arbejde?

”Jo, for jeg tænder på at være i den virkelige verden, og jeg havde det da svært med at vende tilbage til den teoretiske verden, men jeg fandt ud af, at hvis jeg skulle være kandidat, så blev jeg nødt til at gøre det nu, ellers ville det aldrig blive til noget. Men mit speciale var meget casebaseret, og så var det faktisk godt at få lov til at fordybe sig i en periode.”

Var du ikke nervøs for, at det måske ville blive svært at få et ’rigtigt’ job, når du blev kandidat?

”Næh, hvis jeg skal være ærlig, var det ikke en frygt, jeg gik rundt med. Jeg ved ikke, om jeg har været heldig, eller om timingen bare var den rigtige, men jeg sendte kun en opfordret ansøgning, og det job fik jeg – drømmejobbet.”

Hvordan fik du jobbet hos Danish Venture Capital & Private Equity Association?

”Da jeg næsten var færdig med specialet, tilmeldte jeg mig flere jobagenter. Mit fokus var et job, hvor jeg kunne gøre en forskel og gøre verden en lille smule bedre hver dag. I januar popper mit nuværende job så op via DJØFs jobagent. Jeg kunne ikke have skrevet stillingsopslaget bedre selv – det passede perfekt til både min faglige og personlige profil.”

Umiddelbart tænker mange måske på et job hos Røde Kors eller Folkekirkens Nødhjælp, når man taler om et job, hvor man kan gøre verden en lille smule bedre hver dag?

”Man kan godt sige, at det her er en lidt anden indgangsvinkel, men jeg tror i høj grad, DVCA kan være med til at gøre en forskel, i og med at de virksomheder, vi arbejder med, virkelig er med til at skabe vækst i Danmark. Det er et meget højværdiskabende job, der kommer ud af det, og det er jo det, Danmark skal leve af i fremtiden. Så vi bliver nødt til at have hele fødekæden med, hvis der også skal være noget til Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp. Men markedet har jo været lidt fastfrosset de seneste år, så jeg skal ud at overbevise politikerne om, at de skal gøre rammebetingelserne for at investere i Danmark endnu bedre.”

Er du selv privat investor?

”Nej. Men det område, vi beskæftiger os med, er også i en helt anden størrelsesorden – fx meget store enkeltinvestorer eller pensionsfonde.”

Hvad er det for nogle opgaver, der venter på dig?

”Vi er et lille sekretariat, så jeg kommer til at arbejde med et meget bredt spekter af kommunikationsopgaver. Men allerførst skal jeg have udarbejdet en kommunikationsstrategi, som jeg så skal arbejde videre ud fra. Og så er der også et website, der trænger til en opgradering.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet