Første ikke-advokat bliver partner

23.9.2009

af

Danmark har fået sin første partner i et advokatfirma, som ikke er uddannet jurist.

35-årige cand.merc.jur. Henrik Holm Jensen er i dag officielt partner og medejer af Actio Advokater. Han er således den første ikke-advokat, der er blevet partner og medejer af en advokatvirksomhed, efter retsplejelovens regler for advokaters virksomhed blev ændret i januar 2008.

”Klienter efterspørger folk, der har både juridisk og kommerciel forståelse, og det kan jeg tilbyde,” siger Henrik Holm Jensen.

Henrik Holm Jensen har sammen med syv andre cand.merc.-uddannede fulgt og bestået advokatuddannelsen under en forsøgsordning. Uddannelsen giver ham dog ikke lov til at kalde sig advokat, da det fortsat er en beskyttet titel for jurister.

I juni 2009 bestod han også den såkaldte partnerprøve, hvorefter han formelt kunne indtræde som medejer og partner i Actio Advokater.

”Nu er der slået hul på bylden, så andre end jurister har fået en vej ind i advokatfaget og kan blive partnere og medejere af advokatvirksomheder,” siger Henrik Holm Jensen, der dog samtidig undrer sig over reglen om, at ikke-advokater højst må eje 10 procent af et advokatfirma.

I Actio Advokaters tilfælde betyder reglen, at Henrik Holm Jensen, der ejer 9,99 procent af aktierne, spærrer for, at andre ikke-advokater kan blive medejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet