Mester i mangfoldighed

27.5.2009

af

Der står mangfoldighedskonsulent på visitkortet. Og for cand.scient.pol. Anders Kristian Kristensen handler jobbet i Region Midtjylland om at mødes på midten og give plads til alle.

Han gør en forskel. Det er et krav fra hans side. Ellers gider den 44-årige Anders Kristian Kristensen ikke.

"Jeg vil gerne medvirke til at sætte personalepolitiske aktiviteter i gang, og det føler jeg, at jeg kan med mit job. Jeg vil ikke være mangfoldighedskonsulent af navn, jeg vil være det af gavn. Mit hjerte har altid banket for social- og arbejdsmarkedsområdet. Og min grundlæggende drivkraft er at gøre en forskel," fortæller han.

Som mangfoldighedskonsulent i Region Midtjylland i Koncern HR yder mangfoldighedskonsulenten bistand til Region Midtjyllands arbejdspladser, institutioner eller stabe.

"Hvis en afdeling eller arbejdsplads ønsker at udvikle personalepolitiske tiltag inden for mangfoldighedsindsatsens fokusområder, som er ligestilling, etnisk ligestilling og handicap, så kan jeg blive koblet på som konsulent. Selvom det tit drejer over på nogle udfordringer om etnisk ligestilling, så er det også de to andre områder, jeg arbejder med," siger Anders Kristian Kristensen og fortæller, at han også afholder kurser/temadage og agerer som facilitator.

Kommunikationen skaber konflikter

Og der er bud efter konsulenten.

"I øjeblikket samarbejder Århus Universitetshospital og Regionshospitalet i Viborg om aktiviteter, der understøtter såvel mangfoldighedsindsatsen som fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft," siger han.

På begge arbejdspladser er en del af medarbejdergruppen nemlig fra udlandet, og det kan give forskellige udfordringer i kontakten mellem eksempelvis læge og patient eller kollegaer imellem.

"Jeg har blandt andet tilrettelagt et fyraftensmøde for lægesekretærer om 'kulturmødet', netop fordi de oplever nogle kommunikative udfordringer i samarbejdet med de udenlandske kollegaer. Og når det er svært med kommunikationen, kan det somme tider udvikle sig til konflikter," fortæller Anders Kristian Kristensen, som i regionalt regi er den eneste af sin slags i landet.

Og som pioner på området, i hvert fald på regionalt plan, er der noget at se til.

"Den iboende konflikt i jobbet er, at man hele tiden skal være på forkant med de nyeste initiativer. Det kan være hårdt, og der er meget at sætte sig ind i, men det er samtidig også det, jeg bedst kan lide ved jobbet. At jeg konstant skal være i offensiv og formidle de gode ideer fra andre arbejdspladser," forklarer mangfoldighedskonsulenten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet