Sektorforsamlingsmøde den 14. november 2007

15.11.2007

af

Sektorforsamlingsmøde i DJØFs Overenskomstforening om blandt andet
OK 08, kvalitetsreform og demokrati.

"Det glæder mig rigtig meget, at der er så stor fokus på de offentligt ansattes lønninger. Og vi skal kræve vores del af kagen. Så tak for det. Men vi frabeder os politisk indblanding med en skrævvridning af fordelingen af midlerne til fordel for nogle grupper."

Det fastslog Søren Burcharth, formand for DJØFs Overenskomstforening, da Sektorforsamlingen, som repræsenterer de 15.400 menige djøfere i stat, kommuner og regioner, holdt møde den 14. november.

Det var selvklart en kommentar til, at de politiske partier har stået i kø for at love lønstigninger til bestemte grupper forud for dét, der uden tvivl bliver de vanskeligste ok-forhandlinger i mands minde.

En skævvridning vil lægge gift ud for et resultat, som alle organisationer kan sige ja til. Plus at det er et klokkeklart brud med den danske model, fastslog Søren Burcharth.

"Det vil oplagt betyde, at DJØF som faglig organisation vil blive sat uden for indflydelse. Og det er jo tvivlsomt, at vi nogensinde som gruppe kan få så meget medynk, at Folketinget vil dedikere ekstra penge til os."

"Men faktum er, at vores løn halter bagud i forhold til de privatansatte djøfere. Og det må arbejdsgiverne forholde sig til. Hvis de fremover ønsker at fastholde og rekruttere de skarpe hjerner til den offentlige sektor, så skal der ekstra vitaminer på forhandlingsbordet."

Han understregede, at de lokale løntillæg er et centralt element i djøfernes lønudvikling.

"Vi har et ønske om at få en fri lokal løndannelse, der ikke er hæmmet af centralistisk styring fra Finansministeriet eller af puljer og udmøntningsgarantier opdelt på personalegrupper. Det er vigtigt, at vi har tilstrækkelig mulighed for at hente vores lønudvikling hjem både via de centrale og de lokale lønforhandlinger. Det er et punkt, man skulle tro, vi kunne blive enige med arbejdsgiverne om."

Tid til at være djøfer

Overenskomstforeningens hovedkrav er 'Mere i løn' og 'Tid til at være djøfer'. Det sidste går på forbedringer indenfor stress, arbejdsmiljø, tid til kompetenceudvikling og fleksible seniorordninger. Stort set alle foreningens krav er kommet med i AC´s samlede kravspakke, og det var Søren Burcharth særdeles tilfreds med.

Blandt de øvrige emner, han var inde på, var blandt andet kvalitetsreform, 3-partsforhandlinger og DJØFs udspil om finansiering af velfærdssamfundet med et forslag til en skatte- og uddannelsesreform.

Der var tilsyneladende fuld konsensus om det hele, for debatten og de kritiske bemærkninger udeblev, og formandens mundtlige beretning blev klappet hjem.

Debat om medlemsdemokrati

Til gengæld udbrød der en længere diskussion om ændring af valgmetoden til bestyrelsen. Det var et hængeparti fra sidste år, hvor Sektorforsamlingen vedtog en større modernisering af vedtægterne, og hvor bestyrelsen lovede at levere et nyt forslag om valgmetoden.

Men fire medlemmer stillede med et ændringsforslag. De mente, at valgmatematikken i bestyrelsens nye forslag stadig gjorde det for svært at blive valgt ind, hvis man stiller op udenfor bestyrelsens liste. Det er ikke demokratisk nok, lød det fra Torkil Groving, By- og Landskabsstyrelsen.

Bestyrelsen mente, at den med sit fremsatte ændringsforslag havde fundet en passende balance mellem hensynet til en effektiv og handlekraftig bestyrelse byggende på de seks sektorer i Overenskomstforeningen - og så hensynet til demokratiet. Og sådan blev det. Bestyrelsens forslag blev vedtaget med 48 stemmer mod 29.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet