Konsulenten udvikler kommunerne

15.11.2007

af

Jens Hornemanns speciale viste vejen. For over 20 år siden blev hans hovedopgave med titlen Organisation og kompetenceudvikling i danske kommuner nemlig afleveret. Og nu sidder han midt i det hele som direktør for COK.

"Jeg er en hård pendler. De sidste syv år har jeg fløjet dagligt mellem København og Århus," siger COKs (Center for Offentlig Kompetenceudvikling) direktør, Jens Hornemann. Og selvom han med sit nye job kan skære ned på flyvetiden, har han ikke tænkt sig helt at slippe livet som pendler.

"Vi har afdelinger seks forskellige steder rundt i landet, og så har vi Den Kommunale Højskole, som er vores internatsted i Grenå, og tanken er, at jeg skal rundt til alle arbejdspladser," forklarer direktøren, der har bopæl i Århus.

Netop synlighed er et af nøgleordene i Jens Hornemanns arbejde.

"Jeg vil ikke bure mig inde på et kontor. Min funktion er at være udadvendt. Jeg vil være synlig og i kontakt og dialog med kommunerne."

Og en række af de nye kommunale direktører og direktioner har allerede stiftet bekendtskab med den nye direktør.

Strategien er klar

Jens Hornemann har, siden han tiltrådte 1. maj i år, nemlig været på en besøgsturne. En turne, der foreløbig har resulteret i en analyse af kompetencebehovet hos de nye kommuner - og en ny strategi for COK.

"Mit job er en blanding af drift og udvikling. Vores eksisterende tilbud om kompetenceudvikling skal drives effektivt, men der skal også løbende ske en fornyelse i vores tilbud - ikke mindst i forlængelse af en opgave- og strukturreform og med udsigten til en kvalitetsreform. Lige nu oplever jeg, at jeg står i spidsen for en turn around. Vi har ikke længere 271, men 98 kommuner, og det er en væsentlig reduktion i antallet af potentielle kunder. Samtidig kan kommunerne også flere ting selv, eftersom de er blevet større," siger han og fortsætter:

"Det stiller større krav til COKs faglige profil og vores evne til at folde kompetencebegrebet ud i nye læringsformer. Vores strategi går i højere grad på at lave skræddersyede løsninger, som kan tilpasses de enkelte kommuner," forklarer Jens Hornemann, hvis næste skridt er at implementere strategiplanen

En opgave, der ikke er fremmed for den nye direktør. Han er uddannet økonom og har en lang karriere bag sig fra private konsulent- og servicevirksomheder - med fokus på omstilling og udvikling af virksomheder i den offentlige sektor. Han har blandt andet været ansat som direktør i PLS Consult/Rambøll Management og som seniorpartner i Deloitte Business Consulting.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet