Alt at vinde - både ude og hjemme

24.8.2007

af

DJØF-kommentaren.

Selvom vi har haft en vejrmæssigt ret beskeden sommer, er der en del at glæde sig over. Det politiske klima er skiftet, og store dele af det politiske spektrum er ved at åbne for mere udadvendte og spændende forslag om, hvordan Danmark og danskerne skal få glæde af det at være en del af verden. Efter en årrække, hvor intet kunne blive tilstrækkeligt navlepillende, selvovervurderende og indelukket nok, er det endelig tid for udluftning, udsyn og mod på fremtiden.

De unge årgange søger glade og ambitiøse ind på de videregående uddannelser. Stadigt flere af dem vil undervejs i deres uddannelse søge at dygtiggøre sig med et halvt eller helt år på et udenlandsk universitet. Og adskillige vil opleve at blive udsendt af en dansk virksomhed eller organisation, mens endnu flere herhjemme vil opleve at få dygtige kolleger fra andre lande.

Hvor er det dejligt, at så mange møder fremtiden med åben pande i stedet for at falde for hjemstavnsromantikken. Danske værdier, dansk levemåde og modersmålet bliver udviklet og inspireret i mødet med alt det, der er anderledes. Vi har som gammel søfartsnation for længst bevist, at vi bliver dygtigere - og rigere - af at prøve kræfter med andre mennesker overalt på kloden. Vi bliver ikke dårligere danskere af at tale engelsk på dele af vore studier. Og vi bliver ikke dårligere mennesker af at bruge engelsk i dele af arbejdstiden. Tværtimod. Det eneste sikre er, at vi bliver bedre til engelsk.

De samfundsvidenskabelige kandidater skal i den store verden gøre det samme som under mere hjemlige himmelstrøg: Præstere viden, godt samspil og professionel udførelse. Både ude og hjemme vil der være en markant efterspørgsel efter dygtige medarbejdere med en vægtig samfundsvidenskabelig ballast. En del af denne ballast vil handle om evnen til at indgå i sprog og kulturer på kryds og tværs. Det kan uddannelserne ikke give dem alene - der skal være en holdning i samfundet. Og den synes nu igen på vej.

I DJØF har vi arbejdet ud fra den faste overbevisning, at globaliseringen, som det hedder i den moderne udgave, er en mulighed for de mange, som tør tage nye skridt. Vi skal gøre vores til, at mulighederne bliver endnu bedre. Kvaliteten i uddannelserne, anvendelsen af fremmedsprog, anerkendelse af internationale erfaringer, åbenhed over for kolleger fra udlandet. Det er blot nogle af de mange emner, hvor vi kan og skal sætte ind. Med større forventninger til succes end i de foregående år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø
Job
HK Danmark
Frist 18. jun. 2023
Job
DR - DR-Byen
Job
Grønlands Selvstyre, Departementet for Sociale Anliggender, Arbejdsmarked og Indenrigsanliggender
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet