Udflytning

Landsbyhuset er købt: Nicolai tager med til Horsens

20.9.2018

af

Foto: David Tønners

Foto: David Tønners

"Andre tager ud at arbejde i et eksotisk land. Vi tager til Trekantsområdet." Nicolai Kaarsen, 36, og hans familie flytter med, når De Økonomiske Råds sekretariat flytter til Horsens.

Huset i landsbyen Engum nordøst for Vejle er købt, og andelslejligheden på Nørrebro sat til salg, så det er point of no return for 36-årige Nicolai Kaarsen, hans kone og deres to små børn. Nicolais job i De Økonomiske Råd udflyttes til Horsens, og han flytter med – som den ene af kun fire økonomer ud over DØRS' direktør.

Som cand.polit., ph.d. og med halvandet år på cv'et i DØRS er det ikke, fordi han ikke kunne få et nyt job i København. Det er et tilvalg.

"Jeg elsker DØRS, og jeg elsker at arbejde her. DØRS løfter en vigtig og spændende samfundsmæssig opgave. Og så er timingen bare rigtig. Vores børn er så små – den lille skal starte i vuggestue efter sommerferien og den store i børnehave – at de kan flyttes, og min kone skal først nu ud at søge sit første job som nyuddannet, og det kan hun lige så godt gøre i Jylland som i København."

Så sammen greb de det åbne vindue – som vil være lukket om nogle år, når børnene er større – til chancen for at prøve at holde høns i haven, kunne se stjernerne på himlen om natten og få et hus i en kaliber, som de aldrig havde haft råd til i hovedstaden.

Høns i haven og stjernenætter

"Det er en spændende og en lidt vild beslutning," siger Nicolai Kaarsen.

Han har al sin familie og alle sine venner i København, og hans kendskab til Jylland begrænser sig til fem måneder på højskole for længe siden – og til sine svigerforældre i Esbjerg.

"Vi kender ikke en levende sjæl i Trekantsområdet. Men det er også lidt spændende. Nogle tager ud at arbejde i et eksotisk land. Vi tager til Trekantsområdet."

Men hvor gør det så ondt?

"Vi kommer til at savne familie og venner. Og så opgiver vi jo vores billige andelslejlighed, så det kan blive dyrt, hvis vi engang vil tilbage til København. Derudover har jeg et meget specialiseret job. Jeg kan sikkert godt få et andet job i Trekantsområdet, hvis det skulle være, men nok ikke ét, hvor jeg arbejder med samfundsøkonomiske analyser ligesom i DØRS."

Ked af det på DØRS' vegne

Og så er der kollegerne, som han skal sige farvel til. Alle dem, som ikke kan flytte med til Horsens, og som har fundet sig et nyt job eller er i gang med det.

"Jeg er ked af det på DØRS' vegne og på mine kollegers vegne. Jeg ville også være ked af det på egne vegne, hvis det ikke var, fordi vi hjemme hos os var i en livsfase, som gør, at vi kunne træffe den beslutning, vi har taget." 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet