Udveksling

Mange flere studerende rejser ud

23.5.2018

af

Privatfoto

Privatfoto

Antallet af samfundsvidenskabelige bachelorstuderende, som tager på udveksling, er fordoblet fra 2010 til 2017. Det viser nye tal.

Flere studerende kaster rygsækken over skulderen og drager ud i den vide verden i løbet af deres studietid. Antallet af samfundsvidenskabelige bachelorstuderende på udveksling er fordoblet fra 2010 til 2017, mens det på kandidaten er steget med 63 procent inden for samme periode. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Mathias Bruun Maaløe er en af de studerende, som har valgt at rejse ud i forbindelse med sit jurastudie.

”Jeg tog til University of Nottingham i England i efteråret 2017. Jeg har overvejet, om jeg skal arbejde i England, når jeg bliver færdig, så jeg ville gerne se, hvordan det var at læse derovre og få indblik i det engelske retssystem.”

For oplevelsen og for fagligheden

Noget af det, som Mathias Bruun Maaløe fandt særligt interessant på sit udvekslingsophold, var selve den engelske studieform:

”En del af undervisningen foregår som tutorials, hvor man hver anden uge sidder i små hold på fem-otte studerende og får en mere direkte og involverende undervisning med gennemgang og diskussion af pensum. Det er mere intenst end den danske undervisningsform med holdundervisning.”

Man skal dog ikke være bekymret for hverken sprog eller niveau-omvæltning, mener Mathias Bruun Maaløe.

”Fagligt er niveauet på University of Nottingham det samme som på Københavns Universitet. Til at starte med skal man selvfølgelig lige have støvet sit engelske af, men i løbet af tre ugers tid vænner man sig til at læse og modtage undervisning på engelsk.”

Selvom valget af England har haft et fremtidigt og arbejdsmæssigt sigte, var udvekslingen lige så meget for oplevelsens skyld, fortæller Mathias Bruun Maaløe:

”Det har været en blanding mellem muligheden for at opleve studiekulturen i et andet land og muligheden for at få en faglig indsigt, jeg ikke ville kunne have fået herhjemme.”

Foretrækker Europa og USA

Graver man sig længere ned i tallene fra Danmarks Statistik, er der tydelige præferencer hos de studerende, hvad angår destination og længden på udvekslingsopholdet. To ud af tre er ude i fire-seks måneder, mens 19 procent vælger et kortere ophold på under tre måneder.

Mens Europa er den foretrukne destination for over en tredjedel af de udrejsende studenter, sætter en fjerdedel tegnstiften i det amerikanske kontinent. 20 procent rejser til Asien, mens kun 3,5 procent tager til et af de andre nordiske lande.

Selvom der er sket en fordobling i bachelor-udvekslingen, vælger de fleste imidlertid stadigvæk at gemme deres rejselyst til kandidaten. Men man behøver ikke at være bange for at tage udlandsoplevelsen i løbet af de første tre år, mener Mathias Bruun Maløe:

”Jeg har kun gode erfaringer med det. Man skal ikke føle sig afskrækket fra at tage ud i løbet i bacheloren, hvis éns studie tillader det.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet