Nyuddannede hjælper hinanden i job

8.10.2014

af

14 dimittender med meget forskellige profiler mødtes for at hjælpe hinanden i job. Fire måneder senere var ni af dem i job.

Netværk for dimittender på jobjagt

Djøf har løbende tilmelding og kører årligt 8-10 netværk for dimittender på jobjagt i både Aarhus og København. Netværkene henvender sig til dem, der næsten er i mål med kandidattitlen, og dem, der lige er dimitteret. Deltagerne har typisk meget forskellige uddannelsesbaggrunde.

De enkelte netværk mødes tre gange med 14 dages mellemrum, hvor en konsulent fra Djøf er tovholder og igangsætter – herefter er det op til det enkelte netværk, om de selv vil køre videre. Men det er der mange, som gør, fortæller Nina Skårup Barfod, konsulent i Djøf Netværk.

”Det er svært at sidde alene som jobsøgende. Vi ser, at netværkene giver deltagerne en utrolig handlekraft. Og så oplever vi, at de med deres forskellige uddannelsesbaggrunde og personligheder kan løfte hinanden på forskellige planer
– og det er helt unikt.”

Tilmelding til netværkene sker her djoef.dk

Det er forskelligheden, der har haft afgørende betydning for, at en flok dimittender har haft stor succes med at støtte hinanden i jagten på det første job: Forskellighed i personligheder og ikke mindst uddannelsesbaggrunde.

Sådan lyder det fra Maria Kim Nielsen, der er en af tovholderne på Djøfs dimittend--netværk nr. 6.

Djøf sætter løbende netværk i gang, hvor nyuddannede mødes for at sætte et særligt fokus på jobsøgningen. Djøf sætter dem i gang, men deltagerne er selv ansvarlige for at drive netværkene videre.

Og i netværk nr. 6 – eller ’Pilefletnetværket’, som de har døbt sig selv – har de altså givet dimittendledigheden baghjul, og det kan i særdeleshed tilskrives deres forskellige kandidattitler. Her er både juristen, kommunikatøren, statskundskaberen, filosoffen, økonomen, den IT-kyndige og flere til.

”Den gode blanding har givet en helt særlig dynamik. Og så er der det kæmpe plus, at vi ikke konkurrerer om de samme job,” siger Maria Kim Nielsen, der selv har en baggrund som cand.merc. i kommunikation.

Hun peger på, at nogle er gode til at skrive ansøgninger, andre er rigtig gode til at ringe til potentielle arbejdsgivere, og andre igen er gode til at sætte mål op for jobsøgningen.

Netværksmedlemmerne giver også gerne hinanden et kærligt skub og nogle gode råd, hvis det er for stor en overvindelse at få sat såkaldte kaffemøder i stand – korte møder, hvor den indbudte kan bidrage med viden fx om sin arbejdsplads, branche eller funktion eller måske komme med råd til en alternativ tilgang til jobsøgningen.

”Vi har både holdt fiktive kaffemøder og har ladet, som om vi ringede på en stillingsannonce,” fortæller Maria Kim Nielsen.

I skrivende stund er ni ud af 14 som sagt i job, og Maria Kim Nielsen ligger lige nu i forhandling om et job. Men de mødes stadig i netværket. Den anden fredag i måneden, starter de med en faglig snak – nu handler det dog mere om det at være ny i jobbet end om at få et job. Bagefter går de typisk ud og får en øl, for der er også kommet nogle gode venskaber ud af netværket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet