Brevkasse

Står zapperi på cv'et i vejen for et nyt job?

3.9.2018

af

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Bliver jeg dømt ude, fordi korte ansættelser har givet mig et ’zapper-cv’? Og hvad kan jeg gøre for, at mit cv ikke afholder potentielle arbejdsgivere fra at hive mig ind til rekrutteringsforløb?

Bag mig har jeg tre korte ansættelser i henholdsvis et pensionsselskab, et marketingbureau og senest en medlemsorganisation, hvorfra jeg blev fyret på grund af omstruktureringer. Jeg er 28 år og blev kandidat fra CBS for 2,5 år siden som cand.merc.jur. Efter et par måneder med arbejdsløshed og intensiv jobsøgning oplever jeg, at jeg ikke bliver indkaldt til samtaler. Jeg tror, jeg bliver fravalgt på grund af de mange korte ansættelser, som er på mit cv. Kan det passe, at jeg bliver ’dømt ude’, fordi jeg nu har fået mig et såkaldt ’zapper cv’? Og hvad kan jeg gøre for, at mit cv ikke afholder mine potentielle arbejdsgivere fra at hive mig ind til rekrutteringsforløb?

’Zapperen’

Kære dig med zapper cv

Vi kan ikke udelukke, at det nogle steder vægter mere end andre – det med varigheden af dine ansættelser. Men som regel udvælges kandidater jo til samtale ud fra flere forhold. Så det, du kan gøre for at sikre, at dine budskaber går tydeligt igennem, er følgende:

Er din ansættelse under halvandet år, så oplys om muligt og kort i dit cv, hvorfor du er fratrådt. Som oftest handler det jo om ting, der er uden for din indflydelse. Udløb af vikariat, midlertidig projektansættelse, omstrukturering, fyringsrunder, nedgang i produktion osv. Oplysningen vil give den rekrutterende arbejdsgiver vished om, at det ikke handler om din person, men snarere at du blot er en del af nutidens og i særdeleshed fremtidens arbejdsmarked, hvor ansættelser af kortere varighed er mere og mere normale.

Om muligt kan du henvise til reference-personer i de pågældende jobs i dit cv og tilbyde, at de ’jo bare kan ringe til din tidligere chef’ for at høre nærmere om dig. Derved signalerer du, at dit ansættelsesforløb har været uden ’dramatik’.

Det kan også være en fordel, at du i cv’ets indledende profilafsnit (der hvor du kort beskriver dine faglige kompetencer) er helt tydelig og meget konkret. Gør hvad du kan for at tydeliggøre din karrieres røde tråd, når den ’på papiret’ måske er utydelig. Fortæl gerne i stikord om de relevante erfaringer, uddannelser og kompetencer, så din profil står så klart som muligt for arbejdsgiveren.

De fleste steder på jobmarkedet er det efterspurgt, at du kan tackle omstilling, forandringer og kompleksitet. Så dine skift kan i sig selv understøtte din profil, og du kan fx overveje at understrege i din ansøgning, at du både er god til og trives med forandringer, nye samarbejder, nyheder osv. Så et såkaldt zapper cv, som du og andre ynder at kalde det, kan i sig selv være en styrke, ikke mindst hvor der netop er brug for forandringskompetencer.

Endelig er det vigtigt at sondre mellem cv/ansøgning og den kommende samtale, hvor du får mulighed for at uddybe dine ansættelsesforløb. I cv’et og ansøgningen skal du fokusere på, hvorfor du søger jobbet, og hvad du kan bidrage med.

Tøv ikke med at bruge vores karriererådgivning, hvis du får brug for at træne din ’historie’ til jobsamtalen.

Go’ jobjagt fra Djøf!

Frederik Iuel, chefkonsulent, Djøf 

Skriv til brevkassen

Skriv til Djøfs panel af rådgivere, hvis du har spørgsmål om ansættelsesforhold, karrieremuligheder, overenskomster, regler og lovgivning, faglige netværk eller andet, der optager dig i forbindelse med arbejdsliv eller studier.

Vi bringer et udvalg af spørgsmål og svar. De indsendte spørgsmål kan eventuelt blive forkortet eller lettere redigeret.

Send dine spørgsmål til bladet@djoef.dk. Husk også at skrive dit fulde navn og mailadresse til brug for redaktionen og rådgiverne. Hvis du ønsker, at dit spørgsmål i bladet bliver underskrevet med pseudonym i stedet for navn, bedes du gøre opmærksom på det. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet