Studieliv

"Nogle af mine bedste venner i dag har jeg været tutor for"

5.9.2018

af

Foto: Jacob Nielsen

Foto: Jacob Nielsen

Niels Sandberg er for tredje gang tutor på statskundskab. Han vil give de nye studerende den samme følelse, han fik, da han startede på uddannelsen.

Midt i august er det gamle kommunehospital, hvor Statskundskab på Københavns Universitet har til huse, mere tyst end normalt. Men for nogle få studerende er sommerferien overstået. Faktisk begyndte planlægningen til den kommende studiestart allerede i november sidste år for de fire studerende, der udgør kontaktudvalget, og som har det overordnede ansvar for de cirka 340 kommende studerendes introforløb og rustur. Niels Sandberg er tutor for tredje gang og en del af kontaktudvalget.

Hvorfor valgte du at blive tutor i første omgang?

"Jeg blev tutor første gang, fordi jeg blev blæst fuldstændig bagover af mit eget introforløb. Man mærker med det samme, at det er en stor social institution på stedet. Der er mange mennesker, og der bliver gjort rigtig meget ud af det. Den følelse, jeg selv fik, ville jeg gerne være med til at give videre til kommende studerende."

Hvad får dig til at fortsætte?

"Nogle tror måske, det handler om at pleje et netværk. Men det er lidt arbitrært, at man måske en dag kunne forestille sig, at man kunne få et job, fordi man kendte en eller anden. For mig er det fællesskabsfølelsen, der driver værket. Selvom det er utroligt tidskrævende, er det en stor oplevelse. Dét at glæde sig til at komme på studiet hver dag, fordi man kender folk. Man bliver socialt forankret i sit studie på en måde, som jeg tror holder mange fast – selv når mikroøkonomi bliver kedeligt."

I har for en del år tilbage haft sager på statskundskab om grænseoverskridende opførsel under rusturen. Hvordan har I forholdt jer til det?

"I dag er der nogle meget klare regler. Vi har en klokken 17-regel, hvilket betyder, at der ikke er noget alkohol før klokken 17 i introforløbet. Vi har alle set, hvilke konsekvenser det fik, og vi ved, at hvis vi træder over stregen, rammer det os rigtig hårdt næste gang."

Hvad har I talt om i forhold til planlægningen af årets introforløb?

"En af de store ting har været kønsopdelt opvarmning før gallafesten, som vi har besluttet at droppe. Det har betydet meget for mange. Man har følt, at man virkelig blev en del af et broderskab eller søsterskab. Men at dele op i køn indebærer også bare, at nogle føler, de ikke passer ind det ene eller det andet sted, og andre har ønsket et fællesskab på tværs af kønnene."

Hvad er det mest givende ved at være tutor?

"Nogle af mine bedste venner i dag er nogle, jeg har været tutor for. Man får et nært fællesskab både med de andre tutorer, men også de nye rusere. Man har jo bare gået et år længere på statskundskab end dem. Det er nogle virkelig fede mennesker, som er lige så sjove at snakke med til fredagsbaren som de andre."

Niels Sandberg

  • 23 år.
  • Læser Statskundskab på KU på 7. semester.
  • Studiejob i Moderniseringsstyrelsen, Finanslovsafdelingen.
  • Spiller fodbold og i band sammen med venner fra studiet i fritiden.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet