Diskrimination

Bøde til Justitsministeriet efter fravalg af advokat på grund af alder

18.9.2018

af

Illustration: BabLab/Shutterstock

Illustration: BabLab/Shutterstock

Det kommer til at koste Justitsministeriet 25.000 kroner i erstatning til en advokat, efter at de havde henvist til alder i et jobafslag.

Et advokat årgang 1960 blev fravalgt til en stilling som beskikket forsvarer. Og det koster nu Justitsministeriet en bøde på 25.000 kroner. Både AdvokatWatch og Ekstrabladet har omtalt sagen.

Det var en byret, der søgte beneficerede – eller i daglig tale beskikkede advokater. Advokater, der er forsvarere ved et grundlovsforhør, hvis personen ikke selv stiller med en advokat.

Opgaven som beneficeret gik til to yngre advokater ’under henvisning til deres kvalifikationer samt alderssammensætningen blandt retskredsens beneficerede advokater’.

Den 58-årige advokat fik afslag med begrundelsen: ’Ved vurderingen blev navnlig ansøgerenes erfaring og dygtighed tillagt vægt, ligesom der kunne lægges vægt på alder.’

Og det fik den vragede advokat til at klage til Ligebehandlingsnævnet.

Her var vurderingen altså, at der var sket en forskelsbehandling på grund af advokatens alder. Og det betød en erstatning på 25.000 kroner til den fravalgte advokat.

Charlotte Thaning, der er forhandlingschef i Djøf fortæller, at det heldigvis er sjældent, at Djøf ser den slags aldersdiskrimineringssager.

”Og når de opstår, er det ofte svært at bevise, at en ansøger er blevet valgt fra på grund af alder.”

Det har ikke været muligt for Djøfbladet at få en kommentar fra Justitsministeriet om Ligebehandlingsnævnets afgørelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet