Nyt job

”Nogle synes måske, det er lidt mærkeligt, at der sidder en djøfer her”

5.12.2018

af

Privatfoto

Privatfoto

Henrik Nord fik ansvaret for 160 medarbejdere og 90 beboere på et plejehjem, da han i oktober måned begyndte som forstander på Dorthe Mariehjemmet i Rødovre.

I begyndelsen af karrieren arbejdede Henrik Nord både i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund (FDF) og i Dansk Ungdoms Fællesråd. I dag – 34 år efter han blev færdig som cand.polit. – har han skiftet de unge ud med de ældre.

Henrik Nord er den eneste djøfer på sin nye arbejdsplads, Dorthe Mariehjemmet i Rødovre. Det er ret usædvanligt, at en økonom ender som plejehjemsforstander, idet den slags stillinger ofte besættes af sygeplejersker.

Hvordan ser de på, at der kommer en djøfer ind på deres enemærker?

”Nogle af dem synes måske, det er lidt mærkeligt, at der sidder en djøfer her. Jeg mener nu, at jeg som djøfer passer fint ind. Jeg har 160 medarbejdere i huset og en omsætning på næsten 60 mio. kr. Så der skal jo trædes i karakter på ledelses- og økonomibanen for at kunne drive sådan et hus.”

Men hvad ved du om pleje og pasning af ældre?

”I min tremands-ledelse er der to andre, som er sygepleje-uddannede. De står på mål for den sundhedsfaglige del af tingene – sårbehandling osv. Det ved jeg ikke ret meget om, men det gør de til gengæld.”

Hvordan går du til opgaven som forstander?

”Jeg har et mantra her på Dorthe Mariehjemmet: ’Hvorfor skal det være trist at blive gammel?’ Man ser rigtig mange ældre, som sidder og er ensomme og ikke har kontakt til andre end den hjemmehjælper, der kommer farende ind ad døren en gang imellem for at gøre rent og så hurtigt ud ad døren igen. De ældre har ikke den store kontakt til andre mennesker. Den kontakt prøver vi at skabe her.”

Hvordan?

”Vi prøver at skabe et hjem frem for en institution. Det skal være sjovt at være her. Lige nu er vi ved at pynte op til jul. Her dufter af hjemmebagte brød og kager hver eneste dag. Netop for at skabe den gode stemning, og for at det ikke skal være trist at være gammel.”

Hvilke konkrete arbejdsopgaver har du?

”At skaffe penge, så beboerne kan få mad hver dag, og så de kan få oplevelser. Og i øvrigt at sikre, at personalet har det godt. Hvis personalet har det godt og trives, smitter det af på beboerne.”

Hvilke faggrupper kommer medarbejderne fra?

”Social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere, pædagoger, terapeuter, køkkenpersonale og teknisk personale.”

Vidste du, hvad du skulle arbejde med, dengang du læste på universitetet?

”Nej. Jeg var dog ikke den store ørn til nationaløkonomi eller finansiering. Jeg tog mange af de mere bløde fag – socialpolitik, kulturpolitik osv. Det er så også den retning, jeg er gået i.” 
Henrik Nord

61 år

2018- Forstander for Dorthe Mariehjemmet i Rødovre

2016-18 Byggekonsulent og projektleder i organisationen Arbejde Adler

1997-2017 Institutionschef for Advokater Arup & Hvidt

1994-96 Organisationskonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd

1986-94 Landsdelssekretær og kontorchef i Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund (FDF)

1984-86 Fuldmægtig i Socialstyrelsen

1984 Uddannet cand.polit.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet