Nyt job

"Det havde været nemmere, hvis jeg havde valgt jobbet i Silkeborg"

11.12.2018

af

PR-foto: D2i

PR-foto: D2i

Jobbet gennem otte år i Region Syddanmark forsvandt under fødderne på René Poulsen, da regeringen flyttede rundt på tingene. Men han tog sagen i egen hånd og blev privatansat administrationschef. Indtil nu har læringskurven i den nye stilling været virkelig stejl.

Det sværeste for René Poulsen var at skulle sige farvel til sine meget gode kolleger efter otte år i Region Syddanmark som specialist i at vejlede om finansiering af regionale erhvervsfremmeprojekter. Men der var ingen vej udenom.

Da et regeringsnedsat udvalg i foråret skrev regionerne ud af ligningen i en rapport om forenkling af erhvervsfremmesystemet, var Rene Poulsen og hans nære kolleger klar over, at dagene var talte for deres job.

I september kom varslingen om, at deres stillinger bortfalder. Fra 1. januar bliver regional erhvervsfremme samlet ét sted og flyttet over i en ny, statslig styrelse i Silkeborg.

"Jeg oplevede en meget fair proces fra Regions Syds side. Ledelsen gjorde, hvad de kunne for at omplacere os. Men jeg vidste bare, at mine kompetencer var så specielle og bundet op på det, jeg sad med, at jeg havde svært ved at se mig selv på en ny plads i Region Syd," fortæller han.

Familien kom først

Derfor slog han til, da han fik et tilbud om at blive administrationschef i den private, Kolding-baserede organisation D2i – Design to Innovate, som er en såkaldt 'klynge for design og kreative erhverv'.

At D2i ligger i Kolding, var udslagsgivende. For der bor René Poulsen og hans hustru med to børn på ni og seks år.

"Faktisk blev jeg tilbudt et job i den nye styrelse i Silkeborg. Men det ville give mig to en halv time på landevejen hver eneste dag. Det ville gå fra min tid sammen med min familie. Det ville jeg ikke."

Nu kan han cykle ind til Pakhuset nede ved havnen i Kolding, hvor D2i deler hus med Fonden Business Kolding, en afdeling af Syddansk Universitet, professionshøjskolen UCSYD og en række mindre virksomheder.

Ikke nogen nem beslutning

Men det var ikke let at træffe beslutningen.

"Det var svært. Jeg var meget glad for mine kolleger og Region Syddanmark, og vi havde et enormt godt og spændende fagligt miljø i vores team," siger René Poulsen

Nu har han en cheftitel, han er skiftet fra Djøf Offentlig til Djøf Privat, og han har fået mere i løn.

"Men det var altså ikke for pengenes skyld. Det var min familie, der var afgørende for mig," understreger han igen.

Tager al papirarbejdet

Ud fra navnet kunne man tro, at Design to Innovate handler om de unge, der kommer ud fra Designskolen Kolding med iværksætterdrømme bag symaskinen og tegneblokken.

Men sådan er det ikke. Medlemmerne af D2i-klyngen er alle slags små og mellemstore virksomheder i Kolding og Syddanmark. D2i søger midler til at understøtte deres vækst, udvikling og forretning gennem strategisk design.

"Ordet design skal ikke forstås som noget med at designe en stol eller en modekollektion – selvom vi godt nok har et partnerskab med Designskolen Kolding," forklarer René Poulsen.

"Det er i betydningen strategisk design af en virksomhed. Det er design forstået som et redskab til vækst og til at transformere dansk erhvervsliv til at blive mere innovativt."

Hans job er 'papirarbejdet' bag det hele.

Det er hans ansvar at søge og håndtere de offentlige midler, som D2i søger om og deler ud til klyngens partnere i form af virksomheder og vidensinstitutioner.

"Det er der en masse administration i, og det har jeg eneansvaret for."

Stejl læringskurve – vigtig samfundsopgave

D2i har kun 10 medarbejdere, hvor de i Region Syddanmark var omkring 40 djøfere alene i René Poulsens gamle afdeling for Regional Udvikling.

I D2i er han kun sig selv med hele ansvaret for sin opgave. Hans forgænger som administrationschef er gået på pension, og det er læring by doing. Han kan ikke spørge nogen, som han altid kunne i regionen.

"Så starten har været hård. Det må jeg ærligt sige. Læringskurven har været stejl. Det havde været nemmere for mig, hvis jeg havde valgt jobbet i Silkeborg."

Men nu efter knap to måneder har han fået rutinerne ind under huden, og hans nye kolleger begynder at føles som rigtig gode kolleger ligesom i regionen.

"Og jeg føler, at jeg også her løfter en samfundsmæssig opgave – nu bare i privat regi." 

René Poulsen

43 år

2018- Administrationschef i D2i, Design for Innovate

2010-18 Senior-fondskonsulent, Region Syddanmarks afdeling for Regional Udvikling

2008-09 Selskabsskatterådgiver, Deloitte

2005-08 Direktionsassistent i svineeksportvirksomheden Porc-Ex A/S

2005 Cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i Aarhus

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Lone Rosen
5 år siden
Sørg lige for at researche ordentligt, Eva Bøgelund. Den styrelse i Silkeborg, som Rene Poulsen kunne have fået job i, er Erhvervsstyrelsen. Styrelsens afdeling i Silkeborg har ligget der siden sidst i 1960'erne. Afdelingen bliver udvidet med erhvervsfremmereformen, men det er fortsat en del af Erhvervsstyrelsen.