Jobskifte

Geske fik nyt job gennem LinkedIn

22.11.2018

af

Foto: Agnete Schlichtkrull

Foto: Agnete Schlichtkrull

Geske Fischer-Hansen sagde op uden at have et andet job i baghånden, da hun mistede glæden ved arbejdet som kontorchef i staten. Så holdt hun 60 kaffemøder, men det næste job dukkede op ad en helt anden vej, end hun havde ventet.

I næsten 12 år cyklede Geske Fischer-Hansen den samme vej til jobbet på Landgreven i indre København. Her havde hun arbejdet i flere forskellige stillinger. Senest som koncernfælles kommunikationschef i Digitaliseringsstyrelsen. Efter de mange år samme sted var det svært at finde gejsten.

Hvor blev motivationen af?

”Jeg havde en oplevelse af, at jeg ikke var den bedste udgave af mig selv. Jeg havde været med til at bygge Digitaliseringsstyrelsen op og syntes, at jeg havde bidraget med alt det, jeg kan. Jeg havde behov for forandring, men havde enormt svært ved at søge et andet job, da jeg stadig var så knyttet til styrelsen og mine kolleger. Så jeg blev nødt til at klippe navlestrengen uden at have et andet job, der ventede på mig.”

Hvad gjorde du så?

”Når man beslutter sig for at gøre noget så drastisk, så skal man jo ikke sætte sig hjem på sofaen og vente på, at der sker noget. Jeg har et stort netværk, som jeg aktiverede fra dag ét, og var virkelig meget ude til kaffemøder. Jeg havde en regel om at være åben over for alle muligheder og idéer. Jeg måtte ikke sige nej til noget uden at have tænkt det godt igennem.”

Men det var gennem LinkedIn, du fik dit nye job?

”Ja. Efter at jeg havde drukket mig igennem 60 kopper kaffe med alle mulige gode mennesker, fandt Røde Kors’ HR-afdeling mig på LinkedIn og kontaktede mig. De ledte efter én, der kunne kombinere strategi og kommunikation, og det kan jeg. Jeg havde nok ikke forventet, at det var sådan, jeg fik mit næste job.”

Og nu er du Strategy and Communications Advisor i den internationale afdeling af Danske Røde Kors?

”Ja. Jeg mødtes med min kommende direktør et par gange. Hendes visioner for at lave en god og effektiv organisation – det var lige mig. Samtidig tændte det mig helt vildt, at jobbet handlede om, hvad der foregår ude i den store verden.”

Hvad laver du i jobbet?

”Den internationale afdeling er vokset de sidste par år og har taget en række strategiske valg, som har stor betydning for organisationen. Det kræver bedre intern kommunikation, arbejde med organisationskulturen og bedre styring. Og det er noget af det, som jeg synes er supervigtigt, og som jeg er god til. Og så har jeg også en rolle i at styrke den eksterne kommunikation.”

Hvad har den største overraskelse været ved at skifte branche?

”Jeg var ikke forberedt på, hvor kommercielt tænkende en organisation som Røde Kors også er. Den humanitære branche er et benhårdt marked. Jeg havde nok tænkt, at det ville være tættere på en politisk organisation end på hardcore business. Det er ikke noget fordækt i det, for behovet i verden er enormt, og der er brug for det særlige, som Røde Kors kan. Det kom bare som en overraskelse.”

Cykler du så en anden vej til jobbet nu?

”Nej. Det sjove er, at jeg nu arbejder på Blegdamsvej i København. Jeg bor selv på Østerbro. Så det er samme vej som før – bare kortere. Til gengæld fløjter jeg igen glad af sted.” 

Geske Fischer-Hansen

Bac.scient.pol og Master in Public Governance

2018- Strategy and Communication Advisor Røde Kors (International Afdeling)

2016-2018 Koncernfælles kommunikationschef i Digitaliseringsstyrelsen/Finansministeriet

2012-16 Kommunikations- og presserådgiver i Digitaliseringsstyrelsen

2006-12 Kommunikationschef og -rådgiver i Økonomistyrelsen

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet