Djøfs lederpris til leder med hjerne og hjerte

23.5.2017

af

Foto: Morten Holtum

Foto: Morten Holtum

Louise Hahn fra Dong Energy blev den første modtager af Djøfs lederpris, fordi hun kombinerer analytisk sans, dyb forretningsmæssig forståelse og stærk indfølingsevne. Selv siger hun, at hun også er lidt for rar og omsorgsfuld.

Louise Hahn

41 år og uddannet ingeniør fra DTU samt HD i finansiering fra CBS.

Derefter startede hun i konsulentverdenen hos Deloitte og A. T. Kearney.

Hun kom til Dong Energy i 2004, hvor hun er privatkundedirektør med ansvar for ca. 300 medarbejdere.

Egentlig er Louise Hahn ingeniør, men den eksa­men supplerede hun hurtigt med en HD i finansiering, og efter jobs i konsulentbranchen startede hun i Dong Energy, hvor hun gradvist er avanceret til privatkundedirektør.

I sit første lederjob blev hun klemt helt op i en krog af en gruppe voksne mænd – bl.a. maskinmestre – som rasede og var meget utilfredse med ændring af deres arbejdsvilkår. Der lærte hun, at hvis man ser virksom­heden som en ’social konstruktion’, så handler det om at forstå folks opfattelse af virkeligheden og ikke din egen udlægning af den.

Nu er hun i en afdeling, hvor med­arbejderne og mellemlederne i starten var ’tyste som graven’, og hvor det regnes for ikke-karrierefremmende at sige sin mening. Så er det svært at være leder, fordi man ikke kan få en dialog. Louise Hahn har derfor indført ’Morgenmad med mening’-møder med fem-ti deltagere, og hun har også inspireret mellemlederne til mere åbenhed ved at give dem en strategi-opgave, som skulle præsenteres for ledergruppen.

Louise Hahn arbejder fortsat på at styrke dialog og åbenhed i sin afdeling med ca. 300 medarbejdere, for det er meget, meget svært at operere som leder, hvis man ikke har en åben dialog.

Hvad er det bedste ved at være leder?

”Det er, når man opnår et uventet godt resultat, og når man gør det via en gruppe af medarbejdere, som selv er stolte over det resultat, de har leveret.”

Hvad er din største arbejdsmæssige udfordring?

”At alle ens styrker jo også er svag­heder. Det er en vedvarende udfordring at finde den rette balance – at holde fast i sig selv og kunne stå inde for det, man gør. Det kræver, at man arbejder enormt meget med sig selv og sin egen identitet.”

Hvad betyder det for dig at få Djøfs lederpris?

”Det er enormt bekræftende, at man har valgt sådan en som mig, for jeg er nok en mere varm og nærværende leder end så mange andre. Prisen gør mig glad, for man får også nogle knubs på vejen, og jeg har da nogle gange tænkt, om det er det rigtige, jeg gør.”

Har du et godt råd til de djøfere, der gerne vil være ledere?

”Ja, hop til og tag ansvar, når nogen har noget, de skal have fixet. Og gør det på en måde, så du har folk med dig fra hele organisationen. Det er ikke demokrati, men jeg tror virkelig på, at man ved at få forhandlet sine løsninger på plads kan forberede sig til at blive leder. Som min gamle chef sagde: ’Problemerne søger derhen, hvor de bliver løst.’”

Om Djøfs lederpris

Mere end 60 procent af Djøfs medlemmer er eller ønsker at være ledere. Djøf har derfor oprettet en pris, der sætter fokus på topledelse i den private sektor.

Louise Hahn er blevet udpeget blandt mere end 100 ledere, der har været i spil til prisen.

Læs mere om prisen og udvælgelsesprocessen på djoef.dk/lederpris

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet