Brexit vil gøre Storbritannien mindre attraktiv

6.12.2017

af

Illustration: Michael Werge

Illustration: Michael Werge

Som ansat i et sprudlende miljø af sociale entreprenører i London gruer Pernille Møller for sin branches fremtid i Storbritannien, men ikke for sin egen. Skulle hun miste retten til at arbejde, vil hun hellere bo et sted, hvor hun er ønsket.

Hvad var din reaktion på Brexit?

En dyb forundring. Personligt blev jeg trist, da min mand og jeg netop var flyttet til London og pludselig kunne se, at det måske ikke bliver for lang tid. Desuden ærgerlig over, at de unikke privilegier, vi som EU-borgere har nydt fantastisk godt af, nu ser ud til at forsvinde. Selv synes jeg, at EU hviler på en smuk vision, og derfor føltes det trist pludselig at bo i et land, som afviser den vision.

Hvordan har Brexit indtil videre påvirket dig?

Konkret er min løn allerede næsten blevet 20 procent mindre værd, fordi pundet er faldet. Derudover arbejder jeg i en britisk social entreprenørvirksomhed, og selvom min bestyrelse med det samme sagde, at de bakker mig op og ønsker, at jeg bliver, er det jo ikke givet, at jeg får lov.

Jeg tror ikke, at Storbritannien får en blød udmeldelse af EU, og grundlæggende set var Brexit en afstemning om immigration, hvor et flertal sagde, at de havde fået nok. Man slår jo ikke rødder på samme måde, når man – indirekte –  får at vide, at man ikke er velkommen.

Hvordan kan det komme til at påvirke dig i fremtiden?

Min mand og jeg har kun været her i to år og venter vores første barn til jul. Vi kom hertil med en forventning om at blive længe og for at prøve os selv af på Londons jobmarked, fordi det faglige niveau er højere og konkurrencen hårdere, hvilket indtil videre har været en virkelig god oplevelse. En ting er, om vi får lov til at blive. En helt anden er, om vi har lyst, da det er svært at forestille sig, at Storbritannien ikke får nogle voldsomt hårde økonomiske år efter Brexit.

Hvad frygter du mest?

Jeg er nok mest trist på min branches vegne. Storbritannien har altid været mere inkluderende og åben end de andre EU-lande, og social entrepreneurship stortrives her, netop fordi her er så mange kreative og risikovillige mennesker og kapital. Det, kan jeg godt være bange, for forsvinder med et mere indadvendt og økonomisk presset Storbritannien.

Og for mig er det en langt større kilde til uro end valutafald og den smule ekstra papirarbejde og bureaukrati, som det kommer til at indebære at opholde sig i et Storbritannien uden for EU. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet