Har du fået 'tæsk', fordi du er djøfer?

24.8.2016

af

Illustration: Shutterstock

Illustration: Shutterstock

Et Djøf-medlem har prøvet at blive spyttet på, bare fordi han er djøfer. Skriv til os, hvis du også har oplevet ubehagelig djøf-bashing.

”Jeg har oplevet at blive spyttet på ved et middagsselskab, fordi jeg fortalte, at jeg er medlem af Djøf og juridisk kandidat. Det er selvfølgelig uretfærdigt over for Djøf og alle djøfere, men der bør gøres et eller andet for at nedkæmpe det negative ’image’, som vi har på grund af misinformation, fordomme, uretfærdighed eller andet.”

Sådan skrev et medlem for nylig til Djøf.

Hændelsen ligger i den alvorlige, og formentlig meget sjældne, ende af det, som har fået sit eget navn: Djøf-bashing.

Djøf-bashing er, når begrebet djøfer bruges som skældsord for alt fra ledelse, økonomistyring, administration og organisation etc. til politiske beslutninger, som man er imod. Rationalet er, at alle problemer og forandringer i velfærdssamfundet er djøfernes skyld – noget, man kan se udtrykt dagligt i fx læserbreve og på de sociale medier.

Må forsvare sig til familiefesten

De færreste djøfere har formentlig oplevet at møde en ’spyttemand’, men mange har formentlig oplevet at blive djøf-bashet ved vejfesten eller den runde fødselsdag i familien.

Det bekræfter chefen for Djøfs Rådgivningscenter, Mette Knudsen.

”Ja, vi hører om, at djøfere til familiefester og lignende bliver afkrævet at skulle forsvare forhold, som de intet personligt har at gøre med, eller som slet ikke har noget at gøre med djøfere at gøre.”

Skriv eller ring til os om dine egne oplevelser

Har du været ude for grove tilfælde af djøf-bashing i privatlivet eller på jobbet?

Og hvordan reagerer du, når du bliver sat i en stereotyp boks med ’elitære, kolde djøf-hjerner’, som ødelægger velfærdssamfundet? Påvirker det dit humør til festen eller din daglige arbejdsglæde?

Skriv eller ring direkte til os på djøfbladet, hvis du selv har en oplevelse med djøf-bashing: Journalist Eva Bøgelund (ebn@djoef.dk - 33 95 97 88) eller journalist Tine Santesson (tsa@djoef.dk - 33 95 97 93).

Du kan også skrive i kommentarfeltet under artiklen.

  

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Tine Frederiksen
7 år siden
ja da mange gange, men kun på de arbejdspladser, jeg har været på. Jeg blev ansat i en større kommune, hvor jeg oplevede at en af mine kollegaer (som var HK ansat) gik og råbte på gangen, at de skide DJØF´ere, og hvorfor fanden man ansatte sådanne lønslugere. Jeg kunne ikke undgå at føle mig ramt, for jeg var den eneste DJØF´er i den afdeling.
Morten Hansen
7 år siden
Det er vist en del af den menneskelige natur at generalisere. Jeg læste medicin i et par år i '90erne, og jeg måtte til hvert større selskab lægge øre til, hvordan en eller anden tosses faster Oda var blevet fejlbehandlet i Svendborg eller Tønder i 1956.