Nu bygger vi bro til Djøf-basherne

11.5.2016

af

Foto: Jesper Schwartz

Foto: Jesper Schwartz

Vi holder møder med dem, som skyder på djøferne, og tager en åben og direkte dialog, lød det fra Djøfs formand.

For det meste er det givet, hvor vores holdninger ligger,” lød det fra Djøfs formand, Lisa Herold Ferbing, på Djøfs repræsentantskabsmøde i forrige uge.

”Om det gælder diskussion af SU, dagpengereform eller bashing af embedsmænd, stiller vi os foran den gruppe, som kanonen peger på, og taler deres sag.”

Men med regeringens beslutning om at udflytte 4.000 statslige arbejdspladser skulle bukseelastikken række til at skræve over to uenige grupper: Både dem, som oplevede, at Djøf ikke var kritiske nok over for en brutal beslutning om at give deres job til nogle andre, og de medlemmer ude i landet, der sagde ’yes’.

”Jeg vil gerne indrømme, at det i begyndelsen var lidt vanskeligt at finde det rette snit i vores kommunikation,” sagde formanden.

”Vi er nødt til at turde være nuancerede og rumme, at vi nogle gange står på mål for den, hvis arbejdsplads flyttes til Jylland, og andre gange for dem – både erfarne, nyuddannede og privatansatte – som ser frem til at få flere arbejdspladser tættere på.”

Regeringen missede gylden chance

Der var til gengæld ikke behov for nuancer, da hun kritiserede regeringens indfrielse af dens egen vækststrategi.

”Djøfs bestyrelse bakker op om, at vi skal udnytte hele potentialet for vækst i Danmark. Med flytningen af de statslige institutioner havde regeringen en gylden chance for at tænke stort. Desværre greb de den ikke.”

Hun efterlyste en samlet plan fra regeringens side for, hvordan vi skaber gunstige vækstbetingelser for landets virksomheder, og hvordan det kan foregå i et positivt samspil med flytningen af de statslige arbejdspladser.

For det helt store vækstpotentiale ligger i den private sektor, ikke mindst i de små og mellemstore firmaer.

”Hvis vi formår at forløse potentialet,” fastslog hun.

Nej til lån på kandidaten

Der var også kras kritik af den front af politikere, tænketanke i erhvervslivet og faglige organisationer, som vil omlægge de kandidatstuderendes SU til lån.

”Det kan Djøf slet ikke acceptere.”

Det kommer op i de kommende trepartsforhandlinger om praktikpladser og efteruddannelse.

”Det er relevante problemstillinger. Men pengene skal ikke komme fra kandidat-SU’en.”

Djøferne som alles dartskive

Og nu vi er ved andre faglige organisationer – så har Djøf gang i et såkaldt Projekt Brobygning.

”Pressen og vores fæller i de andre faglige organisationer bruger ofte djøfere som skydeskive for alskens problemer. Det bedste modsvar på kritik er at være konkret.”

Derfor har Djøf i det forløbne år taget initiativ til en række samtaler med fem andre faglige organisationer – Dansk Sygeplejeråd, FOA, Politiforbundet, 3F og Kommunaldirektørforeningen.

”Vi håber, det kan slå hul på nogle af vrangforestillingerne om djøfere og samtidig bidrage til øget samarbejde og gensidig faglig forståelse og respekt.”

Læs Lisa Herold Ferbings mundtlige beretning: djoef.dk/beretning2016

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet