Ledigheden blandt djøfere er endelig på retur

18.5.2015

af

Der er blevet færre ledige djøfere både generelt set og blandt nyuddannede. Men det er stadig godt hver fjerde nyuddannede, der er uden job.

Det går den helt rigtige vej med ledigheden. Siden marts sidste år er den gennemsnitlige ledighed blandt djøfere faldet fra 4,6 procent til 3,9 procent.

Således ligger djøfernes ledighed lavere end befolkningens generelt set. Ifølge Danmarks Statistik ligger bruttoledigheden i Danmark nemlig på 4,8 procent.

Også ledigheden blandt nyuddannede djøferne har bevæget sig et pænt nøk i den rigtige retning det seneste år - fra 31,2 procent til 26 procent.

”Det er rigtig glædeligt – både for den enkelte djøfer og for virksomhederne. For det bekræfter jo det opsving, vi alle taler om, og den tendens, vi har set gennem et stykke tid: Flere og flere private virksomheder efterspørger djøfernes kompetencer,” siger Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf.

Hun peger på, at ledigheden hos de nyuddannede djøfere nu er blandt de laveste på akademikerområdet. 

Et langt sejt træk

Når det gælder den generelle ledighed blandt djøferne, skal der dog tages højde for, at en del ledige har mistet retten til dagpenge det seneste år, og de er ikke medregnet i ovenstående tal, da man ikke ved, hvor mange af dem der reelt er ledige og står til rådighed for arbejdsmarkedet. Alligevel er ledigheden hos djøferne samlet set stadig faldende.

Og for de nyuddannede er der ingen tvivl – her er ledigheden faldet markant. Men det er dog stadig lidt mere end hver fjerde nyuddannede, der ikke er kommet i arbejde.

”Ja, der er et stykke vej endnu. De seneste år har vi brugt 20 millioner af vores egne penge på at sætte fokus på de ledige djøfere og særligt de nyuddannede ved blandt andet at skabe et match mellem dem og de små og mellemstore virksomheder. Det er et langt sejt træk, som nu begynder at vise små effekter. Derfor fortsætter vi vores indsats, som selvfølgelig er meget vigtig for de ledige, men vi ser det også som en mulighed for at sikre de private virksomheder vækst,” siger Lisa Herold Ferbing.

Derfor håber hun også, at regeringen bakker op i form af tilskudsordninger som løntilskudsjob og virksomhedspraktik.

Nogle uddannelsesgrupper er særligt hårdt ramt, når det gælder ledighed. Således er ledigheden blandt nyuddannede scient.soc.erne og cand.comm.erne på næsten 40 procent, mens den ’kun’ ligger på godt 13 procent hos cand.jur.er og cand.oecon.er.

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet