Lad chefen gå planken ud

6.2.2015

af

Hvis din leder har dummet sig, men ikke vil vedstå det, kan det være, du skal lade ham sejle sin egen sø. Sådan lyder det fra ledelsesrådgiver.

Ingen er ufejlbarlige – heller ikke ledere. Men hvis din chef ikke vil stå ved sine fejl, kan det bedste råd være at lade ham sejle sin egen sø. Sådan lyder det fra ledelsesrådgiver Susanne Teglkamp.

Hun har hørt om og overværet flere situationer, hvor en medarbejder har fortalt sin chef, at han eller hun var ved at begå en ret graverende fejl. Men i stedet for at takke medarbejderen er han kommet med alle mulige bortforklaringer og har efterfølgende rettet personlige angreb mod medarbejderen.

”Det er simpelthen udtryk for dårlig ledelse. Den gode leder skal helt sikkert takke den medarbejder, der stopper ham i at begå fejl. Og den leder, der ikke vil høre, får ingen opbakning fra medarbejderne hverken nu eller sidenhen, og så kommer han kommer til at hænge på hele ansvaret alene,” siger Susanne Teglkamp.

Pas på dig selv

Men hvad gør man konkret ved den leder, der ikke vil erkende sine fejl? Susanne Teglkamp har følgende tre bud:

  • Beskyt dig selv: Først og fremmest må man sørge for at beskytte sig selv, så man ikke ryger med i faldet, hvis lederens fejl griber om sig. Det betyder, at man skal sørge for at dokumentere, at man har gjort lederen opmærksom på, at det var en fejlagtig beslutning, han var ved at føre ud i livet.
  • Vælg dine kampe: Man skal selvfølgelig vælge sine kampe, men er det en tilstrækkelig graverende fejl, som lederen er ved at begå, må man gå højere op i systemet, hvis lederen ikke vil lytte.
  • Lad lederen gå planken ud: Er fejlen ikke så graverende, at det kan gå ud over virksomheden, kan en løsning også være at lade lederen gå planken ud – altså lade ham dumme sig. For ikke en gang katte har ni liv – en leder har slet ikke. Der er ikke plads til, at man dummer sig ret meget – slet ikke, hvis ikke man vil vedstå sig sine fejl.
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Mads Andersen
9 år siden
Hmm den artikel minder da utroligt meget om: http://www.teglkamp.dk/Alt%20om%20ledelse/Naar_lederen_ikke_vil_staa_ved_sine_fejl.pdf Man kunne fristes til at tænke over hvem skriver af fra hvem, men ok journalister skal måske ikke lave kildehenvisninger som os andre.