8 apps til djøfere

3.12.2015

af

Der dukker konstant nye smartphone-apps op. Her giver djøfbladets ekspert på området en stribe tips til, hvilke apps du har brug for.

Morten Bay er teknologiforsker, forfatter og journalist, og hver måned guider han djøfbladets læsere gennem de vigtigste nyheder inden for smartphones, tablets, computere og lignende. Her har vi samlet en række af Morten Bays seneste anbefalinger af apps til smartphones.

 

News (iPhone)

Appen News behøver du ikke hente i App Store – den er fulgt med, hvis du har opgraderet din iPhone (eller iPad) til iOS 9. Det er Apples bud på en nyhedsapp, og den giver dig nem adgang til alle dine favorit-nyhedskilder. Og med en million emne-nøgleord ombord skulle du nok også kunne finde nogle nye nyhedsmedier, der vækker din interesse. Endnu bedre er det dog, at appen over tid lærer dine behov at kende og tilpasser sig dem.

 

News360 (Android)

Er du på Android-platformen, er News360 et godt alternativ til Apples News-app. Den samler nyheder til dig, der passer til dine interesser, fra kilder verden over og sender dig direkte videre til kilden, hvis du gerne vil læse mere. Kilderne er der flere end 100.000 af, og skulle du ikke have tid til at læse en artikel eller nyhed lige med det samme, kan du gemme den til senere i appen.

 

Drupe (Android)

Har du også alle dine kontakter fordelt over lidt for mange messenger-apps? Så kan Drupe være en god hjælp. Drupe samler alle dine kontakter i én app og kan så starte den messenger-klient, hvor du normalt kommunikerer med den pågældende person, når du klikker på vedkommende. På den måde skal du ikke holde styr på, i hvilken app dine venner og forretningsforbindelser er registreret.

SKAT (iPhone/Android)

SKATs hjemmeside er ikke altid lige praktisk, når man er på farten. Derfor har skattefar udviklet en app, der med tiden skal kunne håndtere en række af de tjenester, man normalt tilgår via hjemmesiden. Lige nu er der dog kun et par enkelte funktioner, hvoraf én er rigtig brugbar: Man kan købe et dagsbevis til at køre privat i en gulplade-bil uden at skulle printe en kvittering.

 

CVRTjek (iPhone/Android)

En anden ting, der kan være besværligt at gøre på sin mobile enhed, er at tjekke op på en virksomheds informationer i CVR-databasen. Appen CVRTjek giver én adgang via et interface, der passer til den mobile platform og gør CVR-opslag noget nemmere.

 

Google Translate (Android / iOS)

Det ville jo være praktisk, hvis man kunne tage en menneskelig oversætter med sig rundt i verden - især hvis vedkommende kunne alle sprog. I virkelighedens verden må vi nøjes med en app på vores smartphones. Brugere af Google Translate på nettet vil værdsætte app-versionen, hvor man bl.a. kan pege på et skilt gennem telefonens kamera og få det oversat – ganske praktisk, når man er ude at rejse.

 

Microsoft Translator (Android / iOS)

Microsoft har også lavet en oversætter-app, der skal konkurrere med Google Translate. Det interessante ved Microsofts app er dog, at den fungerer med to af de mest populære smarturs-platforme på markedet lige nu. Det betyder at du kan tale ind i dit ur og få en oversættelse til et sprog, du ikke taler. 

 

Overcast (iOS)

Der findes podcasting-apps i hobetal, men de fleste techmedier er specielt glade for én: Overcast. I den seneste version kan man begynde at streame et podcast-afsnit, før man har downloadet hele afsnittet. Overcast har også en del funktioner, der gør lytteoplevelsen bedre, f.eks. kan man variere afspilningshastigheden. Og modsat tidligere versioner er Overcast nu helt gratis.

 
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet