Glem fleksibiliteten - kunderne bestemmer

10.9.2014

af

Karsten Brask Fischer mener, det er naivt at blive selvstændig på grund af ønsket om mere fleksibilitet. Selv er han drevet af at være herre i eget hus. Men han arbejder en vis del ud af bukserne.

Han havde ingen forretningsplan eller overordnet strategi. Karsten Brask Fischer hoppede nærmest bare spontant ud i en tilværelse som fuldtidsselvstændig for fem år siden. Han ansatte den første studentermedhjælper i 2012. I dag har han tre fastansatte konsulenter og er udråbt til Gazellevirksomhed i Børsen.

”Jeg tog springet for at blive herre i eget hus – og for at kunne stå og kigge på noget, jeg selv havde bygget op.”

Karsten Brask Fischer er cand.scient.soc. og kom fra et job som intern konsulent i FOA, hvor han arbejdede med strategiudvikling. Nu har han specialiseret sig 
inden for kompetenceafklaring og udvikling i sin egen virksomhed Impact Learning.

”I en organisation kommer selve organisationen nemt til at fylde lidt for meget. Man bliver dygtig til at navigere i en interesseorganisation, men jeg vil gerne være dygtig til mit fag, og jeg var bange for at gå i stå. Nu står jeg alene med ansvaret over for mine kunder, og det gør, at jeg er blevet meget skærpet på, hvad det er, jeg laver, og hvilken værdi der skal være i det, jeg leverer.”

Karsten Brask Fischer har ikke fortrudt et sekund, men det har været og er langt mere end et fuldtidsjob at være selvstændig. Han arbejder 55-60 timer om ugen, så det er ikke på grund af en bedre familie/arbejdslivsbalance, han er blevet herre i eget hus.

”Det er helt åndssvagt at være drevet af fleksibilitet. Du er på arbejdet, når kunderne kræver det, du har ikke seks ugers betalt ferie og en masse omsorgsdage. Men du kan skabe noget, der er helt dit eget – og det er det, der driver mig.”

Og Karsten Brask Fischer har ingen forventning om, at han kommer til at arbejde mindre.

”Fase et var at blive klar på mit produkt. Nu står jeg i den næste vanskelige fase med nye medarbejdere, hvilket betyder, at der også skal skaffes flere ordrer. Det er helt andre forpligtigelser, man har, når man ikke bare er sig selv. Nu er jeg ikke længere selvstændig konsulent, men direktør for en konsulent-virksomhed.

Han regner dog ikke med, at Impact Learning vokser sig til et stor konsulenthus.

”Jeg tror ikke, det er realistisk at blive meget større. Hver gang jeg tager en ny medarbejder ind, skal jeg have 800.000 kroner ekstra i ordrebogen.”

Med hensyn til ordrene har netværk være afgørende.

”Jeg havde et godt netværk, da jeg sprang ud som selvstændig. Det betyder helt vildt meget, fordi det ligesom er indgangen til kunderne og opgaverne. Det er ikke de personlige én til én netværk, der betyder så meget. Det, der batter, er, at man bevæger sig i forskellige netværk, hvor folk snakker sammen,” siger Karsten Brask Fischer.

Og selvstændig bliver han ved med at være.

”Men hvis jeg skulle lave noget om, ville jeg nok være lidt mere velovervejet, inden jeg gik i gang – og være mere skarp på det produkt, jeg skulle sælge.”

Og selv om han bare kastede sig ud i det, kunne han godt tænke sig, at det var lidt mere overskueligt, hvad der skal til for at blive selvstændig.

”Det er meget tungt pludselig at skulle forsørge sig selv, derfor kunne jeg godt tænke mig mere gennemsigtighed i, hvad man kan og må som selvstændig. Og selvfølgelig også nogle lidt mere lempelige skatteregler.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet