Et bedre billede af djøferne

15.3.2013

af

Vi har brug for at ændre den negative klang djøfisering har fået i den offentlige debat. Sådan lyder det fra Djøfs formand Lisa Herold Ferbing.

Der er sat nye pejlemærker for Djøf. Et af dem går ud på at forbedre billedet af djøferne og synet på djøfisering. Sådan lyder det i Djøfs strategi for det kommende år, der blev præsenteret på Djøfs repræsentantskabsmøde den 14. marts 2013.

”Vi bidrager til samfundet. Vi gør en forskel og er med til at sikre, at vi har en velfungerende og effektiv offentlig sektor og en konkurrencedygtig privat sektor. Og det vil vi anerkendes for,” sagde Lisa Herold Ferbing, formand for Djøf, fra talerstolen på det årlige repræsentantskabsmøde.

Men selv om djøferne generelt set selv føler sig kompetente og stærke, er det ikke altid et pænt billede, der bliver tegnet af dem, lød det fra formanden.

”Der er brug for at ændre den negative klang, som djøfisering har fået i den offentlige debat og give et andet billede af djøferne i offentligheden. Det kan vi gøre ved at synliggøre den værdiskabelse, vi som djøfere bidrager med både i private virksomheder og i den offentlige sektor.” 

Ikke fagforening, men faglig organisation

Ifølge Djøfs strategi er den traditionelle fagforeningsretorik i modstrid med det at være djøfer. Her lyder det, at man som djøfer oftest ikke ser en modsætning mellem egne og arbejdspladsens interesser. Det betyder blandt andet, at Djøf ikke længere kalder sig en fagforening, men en faglig organisation.

Det fik en tillidsrepræsentant fra Frederiksberg Kommune på talerstolen til at spørge, om Djøf nu ikke længere er en fagforening?

”Selvfølgelig er vi en fagforening. Hele kernegrundlaget er løn, ansættelsesvilkår og karriere. Men der har været drøftelser af den retorik, vi bruger om os selv. Nogle mener ikke, det er smart at puste sig op – dem mod os,” sagde Lisa Herold Ferbing. 

Djøferne i Thisted og Tokyo

Udover at arbejde med billedet af djøferne i den brede offentlighed er globalisering også et indsatsområde.

Det fik et nordjysk medlem, Palle Nielsen, til talerstolen.

”Det er godt, at Djøf er globale, men der er også djøfere i Thisted og Frederikshavn, og jeg synes, vi bliver lidt glemt.”

Lisa Herold Ferbing replicerede, at selvfølgelig skal medlemmerne i Thisted og Frederikshavn ikke glemmes. Heller ikke de ledige medlemmer.  

En tobenet indsats for de ledige

Ledigheden er i det hele taget stadig rekordstor og stadig et stort fokusområde i Djøf. Og her går Djøf på to ben, lød det fra formanden.

”Vi arbejder på at skabe flere job, navnlig i de små og mellemstore virksomheder, hvor vi ved, at der er et stort vækstpotentiale. Og samtidig styrker vi vores rådgivning og netværk for de arbejdssøgende.”

Det seneste år er medlemstilfredsheden faldet lidt, så der er et mål om en øget medlemstilfredshed og endnu flere medlemmer. I skrivende stund har Djøf lige knap 80.000 medlemmer.

Få seneste nyt fra djøfbladet – direkte i din indbakke hver fredag

Tilmeld dig nyhedsmailen her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet