Er din stjernemedarbejder på vej væk?

20.2.2013

af

Fem tegn på, at din bedste medarbejder søger nye græsgange.

Der er ikke noget som at finde, forme og udvikle nøglemedarbejdere. Sådan lyder det fra Liz Ryan, ledelsesekspert og tidligere leder i et blogindlæg hos businessweek.com. Derfor er det også ekstra hårdt at møde mandag morgen og få at vide, at din bedste medarbejder er væk om en måned, fordi hun har fundet nye udfordringer.

Men måske er det muligt at stoppe hende eller ham, inden det når så vidt. Liz Ryan har i hvert tilfælde identificeret fem tegn på, at din stjernemedarbejder har nye planer: 

1. Ingen brok

Når stjernemedarbejderen ikke længere sætter spørgsmål ved strategien og virksomhedens dispositioner og i stedet bruger energien på jobsøgning. 

2. Øget interesse for at netværke

Når en stjernemedarbejder, der tidligere ikke havde tid til at netværke, pludselig begynder at putte kaffeaftaler i kalenderen. 

3. Jagter fakta

Når stjernemedarbejderen i hemmelighed efterspørger fakta til at underbygge deres kompetencer. De begynder at spørge, hvor de finder nogle specielle salgstal, eller om indtægten på et produkt, de har arbejdet med.  

4. Større fokus på eksterne forhold

Når stjernemedarbejderen, der egentligt har arbejdet mest med interne forhold, begynder at have stor interesse for kunder og andre eksterne partnere. Vær opmærksom, hvis din ellers meget travle stjernemedarbejder pludselig har tid til at deltage i messer og konferencer – det er et godt forum for jobsøgningsnetværk.  

5. Er ikke længere interesserede i lønstigning og fryns

Når stjernemedarbejderen pludselig mister interesse for den videre karriere i virksomheden og for bonus og lønstigning på den lange bane. 

Liz Ryans råd til ledere, der gerne vil holde på deres stjernemedarbejdere, er i helt korte træk: Tag dem aldrig for givet. Spørg løbende ind til deres jobtilfredshed og deres karriereplaner. 

Få seneste nyt fra djøfbladet – direkte i din indbakke hver fredag.

Tilmeld dig nyhedsmailen her.

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet