Stil spørgsmål til Vestager om tillid

4.12.2013

af

Djøfbladet skal interviewe Margrethe Vestager om tillidsreformen. Vil du have et spørgsmål med til ministeren, så skriv det her.

Nu får du mere indflydelse, så din arbejdsdag bliver bedre, mere innovativ og mere effektiv. Godt nyt – eller noget, du har hørt før?

I juni blev regeringen, KL og Danske Regioner enige med FTF, Akademikerne og OAO (LO´s offentligt ansatte) om et sæt ’principper for samarbejde om modernisering af den offentlige sektor’.

Populært kaldet tillidsreformen eller 'den lille trepartsaftale'.

Parterne er enige om syv principper – se dem lidt længere nede.

Meget kort sagt er pointen frihed under ansvar: Du og din chef skal bestemme mere selv, men så skal I også levere effektivisering og resultater på nogle klare mål.

 
For 12 mia. kr. effektivisering

Regeringen har samtidig i 2020-planen meldt ud, at de satser på at finde 12 mia. kr. i effektiviseringsgevinster i den offentlige sektor ved hjælp af modernisering.

Gevinsten skal blive inden for den offentlige sektor.

De borgerlige partier kalder tillidsaftalen for varm luft, og FOA-formand Dennis Kristensen og lærer-formand Anders Bondo meldte sig pr. omgående ud af den, fordi de mener, det er en spareøvelse.

Tror du på projektet? Og hvad har du brug for at vide fra politikerne, hvis du skal tro på det?

 
Spørg ministeren

Det er økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), som skal føre aftalen om mindre bureaukrati og topstyring og mere tillid og klare mål ud i livet.

Djøfbladet skal interviewe ministeren, og vi vil gerne bringe dine erfaringer, ønsker, forslag og spørgsmål i spil.

Hvordan vil du fx gerne mærke effekten af en tillidsreform i dit job, og hvilke spørgsmål giver det dig anledning til at stille politikerne?

Eller hvad vil du gerne have svar på fra ministeren, hvis du skal tro på, at I på din arbejdsplads både kan spare penge, skabe innovation og levere bedre kvalitet?

Du kan skrive dine spørgsmål til Margrethe Vestager i kommentarfeltet under denne artikel.

 
Her er de syv principper

De syv principper i partnerskab om modernisering:

1. Styring i den offentlige sektor skal fokusere på mål og resultater.

2. Dialog, åbenhed og klare mål skal være udgangspunkt for opgaveløsningen.

3. Ledelse og styring skal tage afsæt i tillid og ansvar.

4. Udvikling og fagligt handlerum skal bygge på velbegrundet dokumentation.

5. Opgaveløsningen skal baseres på viden om, hvad der virker.

6. Ledelse og engagement skal fremme innovation.

7. Offentlig service skal inddrage borgernes ressourcer.

 

Du kan læse partnerskabsaftalen i fuld ordlyd (knap to A4-sider) her.

 

Djøfbladet tager dine spørgsmål om tillidsreformen med til Margrethe Vestager.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Poul Erik Kristensen, personalechef og Sara Vergo, Chefkonsulent, Næstved Kommune
10 år siden
Tillidsreformen bygger bla. på et ønske om, at borgernes ressourcer skal inddrages i den offentlige service. Samtidig er der krav om brug af "Best practice" i opgaveløsningen. Hvordan sikresinddragelse af borgernes ressourcer, oplevelser og viden, når den offentlige sektor konstant måles i forhold til centralt fastsatte krav og modeller? Og hvordan dokumenteres værdien af mødet og dialogen mellem det offentlige og borgeren? Hvordan kan centrale lovgivere bedømme, hvilken metode, der er bedst fx i den enkelte kommune og på den lokale skole? Hvori består metodefriheden - og det innovative?
Danny Christensen
10 år siden
http://ekstrabladet.dk/nationen/julehjaelp/article2173495.ece flot Jacob Tanis det kunne vore politikere lære lidt af så så Danmark bedre ud, julen handler også om næstekærlighed, jeg er ikke en selv der får brug for julehjælp i år. tror også med kontanthjælps reformen vi vil se mange børnefamilier have det svært.. måske er det mig der kunne stå et år som udsat, uden bolig og søge Ramadan-kurv den er sikkert også sundere end Julekurven og hvad skulle en få julekurv og ikke magte grisekød kan det jo være der er en udsat i nærområdet. der trænger og er glad for det. Ramadan-hjælp: Halvdelen var ikke-muslimer http://www.dagens.dk/indland/ramadan-hj%C3%A6lp-halvdelen-var-ikke-muslimer Først donerede brødrene Ümit, Mustafa og Fatih Acar, der driver Pizza og Kebabhuset, 5000 kroner. http://www.dagens.dk/indland/borgere-r%C3%B8rt-muslimer-giver-55000-til-julehj%C3%A6lp nej det er ikke en krig om tro vi skal have gang i men folk på Christiansborg til at forstå at grådighed er ikke enste vej ud af krise, men de kunne måske finde andre prioteringer, end altid sparke nedaf mod pøbelen!! hvor er jeres tillid hvis i skabte job med rette vilkår? tror jeg gerne folk vil...