Cheftitel får sexlysten til at dale

30.1.2013

af

Næsten hver anden synes, deres sexliv er blevet dårligere, siden de er blevet leder.

’Du skal tvinge dig selv til at have sex. For stressen blokerer for lysten.’ Sådan lyder det fra én af de ledere, der har oplevet, at sexlysten er faldet i takt med, at han er steget i graderne.

Ifølge en undersøgelse, som chef.se har gennemført blandt 1.428 svenske ledere, er det næsten hver anden – herunder ovenstående chef - der synes, at deres sexliv er blevet dårligere, siden de blev ledere.

 

Lysten mangler

Det overrasker overhovedet ikke Thomas Milsted, stressekspert og medlem af ’Stresstænketanken’, at det står noget sløjt til med sexlysten blandt cheferne. Og han kan også sagtens genkende billedet fra danske ledere.

”Hvis et job eller en opgave kræver meget af dig, så kommer det til at tage plads for de behov, du ellers har. For nogle er det ikke et problem. Men de fleste har lyst til at have lyst – men de har bare ikke lyst,” siger Thomas Milsted.

 

Sex bliver skubbet i baggrunden

Heller ikke Christian Graugaard, sexologiprofessor ved Aalborg Universitet og formand for foreningen Sex & Samfund, er overrasket over, at en cheftitel kan influere på sexlysten.

”Sexlysten er jo ikke konstant, men tager form efter de omstændigheder, der findes i folks hverdag. Hvis man tager et stort karriere-ryk, kan det ske på bekostning af noget andet – og her kan det sagtens være, at sex ikke længere får så stort et fokus, ligesom det sociale liv måske også bliver skubbet i baggrunden,” siger Christian Graugaard.

 

Et tegn på stress

Men kunne man ikke også omvendt tro, at sexlivet faktisk blev bedre, i takt med at man steg i graderne – for er det ikke noget, det kan booste selvtilliden?

”Det er det måske nok. Men jeg tror, at de narcissistiske macho-chefer er en uddøende race. I dag er ledere kendetegnet ved professionalisme og ved at være pragmatiske problemknusere. Det er mit indtryk, at der er større pres på direktionsgangene end tidligere, og det er ikke nødvendigvis godt for sexlivet,” siger Christian Graugaard.

Og krisen har nok ikke gjort det bedre, vurderer han. Chef.se gennemførte en tilsvarende undersøgelse for fem år siden. Og dengang var det da også ’kun’ 32 procent, der mente, at deres sexliv var blevet dårligere, efter at de var blevet leder, mod næsten halvdelen i dag.

Men når sexlysten daler eller helt forsvinder, er det værd at undre sig. For er det vedvarende stress, der er årsagen, så skal der sættes ind, siger Thomas Milsted.

”Manglende sexlyst er et af de fire væsentligste symptomer forud for et stress-kollaps. De andre er, at man holder op med at leve sundt, ens sociale liv forsvinder, og man sover dårligt om natten.”

 

Få seneste nyt fra djøfbladet – direkte i din indbakke hver fredag

Tilmeld dig nyhedsmailen her.

 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Elizabeth Tromer
11 år siden
Rtiklen hænger ikke rigtig sammen:Først står der at det er 'næsten hver anden' leder som har mindre lyst til sex, det ville være knap 50 pct.Men længere ned i teksten viser det sig at det er 32 pct. Dvs. reelt næsten hver tredje.illedet er også noget malplaceret, sover de ikke sexlystne chefer med skjorte på. Godt han dog nåede at flå slipset af inden fotografen dukkede op. :-)
Rasmus
11 år siden
Synes du er meget negativ Jens. Måske du får for lidt?