Generationskrig om fuldmagter

2.5.2011

af

De unge bruger fuldmagter, de ældre møder frem. Men gælder fuldmagterne, når der skal stemmes? Det udbrød der et to timer langt, tumultarisk juridisk slagsmål om.

Der mødte 358 personer og 845 fuldmagter op til JØPs generalforsamling, hvorpå sidste års slagsmål om fuldmagter fortsatte for fuld styrke.

Striden står, helt kort fortalt, om, hvorvidt JØP – fordi selskabsloven er blevet ændret – skal ophæve JØPs gamle regel om kun to fuldmagter pr. fremmødt, og om dette skete på den vedtægtsmæssige korrekte måde sidste år.

På trods af risiko for et efterspil i retten stod dirigenten og bestyrelsen fast på, at der kunne stemmes skriftligt med de 845 fuldmagter, og sådan blev det.

Men stemningen i salen var, diplomatisk udtrykt, anstrengt blandt en gruppe af pensionerede medlemmer, heriblandt flere fremtrædende jurister, som efter sidste generalforsamling har klaget til Finanstilsynet – dog uden at have fået noget svar endnu.

De mente, at dirigentens og bestyrelsens fremgangsmåde var juridisk uholdbar, politisk begrundet, sket bag om ryggen på dem og udemokratisk.

”Jeg forstår ikke, at én gruppe – nemlig Overenskomstforeningens medlemmer – skal kunne majorisere sig igennem med fuldmagter mobiliseret ved hjælp af tillidsfolk. Det er generationskrig,” lød det fx fra Anne Flindt.

Professor, dr.jur. Kirsten Ketscher mente, at det formentlig både var forbudt og i strid med den europæiske menneskerettighedskonvention.

Mange hoveder med gråt hår

”Jeg ser rigtig mange hoveder med gråt hår her i aften,” replicerede formanden for politianklagerne i Djøf, Grethe Albert Troelsen, som havde 122 fuldmagter med.

”Mine medlemmer er anklagere over hele landet og skal rejse langt for at være med her i aften. De vil rigtig gerne have, at jeg repræsenterer dem og bærer deres stemme med. Det, synes de, er demokrati. Jeg er ikke ude på at starte nogen generationskrig,” sagde hun.

JØP-formand Agnete Raaschou-Nielsen understregede, at JØP ikke er alene om at have implementeret selskabslovens nye regler om ubegrænset antal fuldmagter. Det har to andre AC-pensionskasser også gjort og endnu én er på vej.

”Men hvis Finanstilsynet ender med at give klagerne ret, så det ikke var lovpligtigt at ændre fuldmagtsreglerne, så vil vi i bestyrelsen bestemt antage en ydmyg holdning.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet