Studielukning

CBS ændrer lukningsplan

1.12.2021

af

Foto: Mads Teglers

Foto: Mads Teglers


Ledelsen på CBS justerer deres plan, så to af seks lukningstruede uddannelser får lov til at overleve. Kritisk studenterbevægelse er ikke tilfreds med udfaldet og vil kæmpe videre.

I november indstillede ledelsen på CBS til bestyrelsen, at seks uddannelser skulle lukkes fra 2023. Planen var et resultat af den politiske aftale, som et bredt flertal i Folketinget i sommer indgik for at reducere af antallet af studiepladser i de større danske byer. Efter protester og blokader fra en gruppe kritiske studerende, opmærksomhed i medierne og senest en intern høring har ledelsen nu justeret sin plan.

Det betyder, at bacheloruddannelsen i erhvervsøkonomi og filosofi samt kandidatuddannelsen i Organisational Innovation and Entrepreneurship alligevel ikke lukkes.

”Det har været en konstruktiv og engageret høringsproces med opklarende og værdifulde input. Det er vi taknemlige for. Som et resultat af høringen har vi besluttet at justere planen, som vi indstiller til godkendelse i bestyrelsen (den 2. december, red.),” udtaler konstitueret rektor Inger Askehave i en pressemeddelelse.

Ian Felix Dejean er næstformand i cand.soc.-studienævnet og blandt initiativtagerne til de foregående ugers protester. Han understreger, at ledelsens ændring ikke opfattes som en sejr. 

”Det her er ikke godt nok, og vi er ikke tilfredse med, at nogle uddannelser skal lukke. At ledelsen ændrer mening i forhold til to af uddannelserne, viser blot, at deres argumentation (at uddannelserne har for høj dimittendledighed, red.) er fejlagtig og utilstrækkelig,” forklarer han til Djøfbladet.

Giver ikke op

De kritiske studerende føler, at de ikke blev taget ordentligt med på råd i første ombæring, og at ledelsen på CBS generelt set har truffet beslutninger på fejlagtige grundlag. De vil derfor fortsætte deres protester i den kommende fremtid. Eftersom det allerede i 2017 blev vedtaget, at MA International Business Communication-uddannelsen skulle lukkes ned, kæmper de studerende nu for at holde de tre andre uddannelser i live. 

”I håbet om at redde de resterende tre uddannelser fortsætter vi vores arbejde med at skabe opmærksomhed om problemstillingen. Det skal ske via debatindlæg, læserbreve, aktioner og ved at få politikerne i forligskredsen til at se, at denne plan strider imod udflytningsaftalen. Vi tør ikke spå om udfaldet, men vi er optimistiske, da vi kan se, at ledelsen er villig til at trække i land på to uddannelser, hvilket indikerer, at der er noget at komme efter,” lyder det fra Ian Felix Dejean, der selv studerer på 3. semester på Management of Creative Business Processes-uddannelsen.  

CBS skal aflevere sin plan til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inden jul, og til foråret skal forligskredsen bag aftalen om at udflytte uddannelser drøfte den samlede plan fra alle otte universiteter.

CBS-ledelsens justerede plan 
  • HA (fil.) Erhvervsøkonomi – filosofi – Lukkes ikke
  • MSc in Business Administration and Philosophy – Lukkes
  • Cand.soc. Politisk Kommunikation og Ledelse – Lukkes
  • MSc Soc – Mangagement of Creative Business Processes – Lukkes
  • Cand.soc OIE Organisational Innovation and Entrepreneurship – Lukkes ikke
  • MA International Business Communication – Lukkes 

Den justerede plan skal træde i kraft fra 2023 af, og den dækker pt. halvdelen af CBS' reduktionskrav på 628 pladser. 

Kilde: CBS 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet