Uddannelse

Sarah har fået to afslag på jura. Nu har hun fundet en alternativ vej

24.9.2020

af

Privatfoto

Privatfoto

Sarah Terpollari brænder for at komme til at læse jura, men to år i træk er det mislykkedes. Nu er hun begyndt at læse jura på deltid i håb om, at det kan give hende adgang til drømmestudiet.

De danske jurauddannelser tiltrækker rigtig mange ansøgere, og det er en brav kamp at blive optaget via kvote 2, har 21-årige Sarah Terpollari oplevet.

Hun har så længe, hun kan huske, drømt om at læse jura og kan ikke se sig selv lave andet.

”Jeg vil ikke nøjes med at læse noget, som jeg ikke er 100 % sikker på. Jeg føler, at det er mit kald at læse jura og har altid troet på, at det nok skal lykkes at komme ind,” siger hun.

Over to omgange har hun forgæves forsøgt at blive optaget via kvote 2 – første gang i København og året efter over hele landet. For at øge sine chancer har hun endda taget et privat kursus på Juraakademiet, som berører alle de juridiske fag, og hun gik derfra med et 12-tal. Det var bare ikke nok.

”Jeg har sat mig op til, at det godt kan tage et par år at komme ind. Jeg kender nogle, som har fået afslag for tredje gang,” fortæller Sarah Terpollari.

Jura på deltid som springbræt

Men i stedet for at lade sig slå ud sadlede hun om og gik i gang med at researche på sine muligheder, og en dag dukkede der noget interessant frem på hendes skærm.

”Jeg havde kendskab til, at SDU kører uddannelsen på deltid, men den fik jeg også afslag på. Da jeg fandt jeg ud af, at Aarhus også kører den i år, blev jeg glad,” fortæller Sarah Terpollari, som nu læser jura på deltid i Aarhus med håbet om senere at blive optaget på fuldtidsuddannelsen i København.

Det er en femårig bachelor, der svarer til den traditionelle treårige BA i jura.

”Du vil stå med det samme stykke papir, som hvis du var færdig på Københavns Universitet, hvor uddannelsen er på fuldtid,” forklarer hun.

Du tilegner dig de samme kompetencer. Forskellen er blot, at det er delt op over en længere periode, hvor du typisk kun har et fag ad gangen og skal møde op til forelæsning en gang om ugen.

I øjeblikket pendler Sarah Terpollari hver torsdag næsten fire timer i tog fra København til Aarhus for at have aftenundervisning kl. 18-22 og tager som regel hjem igen samme dag. I løbet af forelæsningen får de studerende opgaver og cases, de skal løse ved brug af juridisk metode og andet fra pensum.

På grund af sin store drøm om at studere jura på fuldtid i København vil hun om et års tid prøve at søge merit for det første semester på KU. Hvis det ikke lykkes, fortsætter hun på uddannelsen i Aarhus, som hun varmt anbefaler andre.

Brug for solid selvdisciplin

At uddannelsen tager længere tid, mener Sarah Terpollari blot, er en fordel, selvom hun også overvejer at sammenlægge fag længere henne i uddannelsen og på den måde forkorte sin studietid.

”Jeg synes, at man kan få en mere dybdegående indgang til fagene, og så har du noget mere fritid til fx arbejde og tid til at planlægge din dag,” mener Sarah Terpollari.

Hun har planer om at skifte sit nuværende caféjob ud med et relevant studiejob inden for den juridiske sektor, når hun har fået lidt mere faglig ballast med sig fra studiet.

Derudover er gode undervisere og et stærkt sammenhold på tværs af forskellige aldersgrupper og baggrunde også et stort plus.

”Der er en fed dynamik i klassen, fordi vi er i forskellige aldre og kommer fra forskellige steder med blandede erfaringer. Samtidig er vi gode til at hjælpe hinanden på kryds og tværs,” fortæller hun.

I klassen er de ca. 60 personer, som følges ad i alle fag. Nogle kommer direkte fra sabbatår, og andre har jobs eller selvstændige virksomheder, de driver ved siden af.

Men én ting skal man indstille sig på: Der er meget selvstudie, som forudsætter, at du kan finde ud af at disponere din tid.

”Det kræver, at man selv skal ville det, for ellers bliver det nogle lange år,” konstaterer Sarah Terpollari. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet