DR arbejder med relationer
Djøfbladet har bedt DR om at kommentere, om det forløb T beskriver er og var i overensstemmelse med DR's politikker. DR Kommunikation oplyser, at DR ikke må kommentere på konkrete personalesager.
Djøfbladet har også spurgt DR, hvordan organisationen arbejder for at sikre korttidsansattes mulighed for at sige fra over for grænseoverskridende opførsel, chikane, mobning og lign. fra chefer og kollegaer.
Underdirektør Niels Ammitzbøll, DR Økonomi, har sendt følgende generelle kommentarer:
"Vi oplever ofte i denne type sager, at afsættet for den relation, der har været mellem to medarbejdere, er blevet oplevet meget forskelligt. Men vi arbejder for at fremme en kultur, hvor alle er opmærksomme på, hvad der er acceptabel opførsel i de relationer, vi indgår i på arbejdet. Det gælder også ved uformelle forskelle i magt eller position og ikke kun i relationer mellem chefer og medarbejdere. Alle skal være bevidste om, at situationer kan opleves forskelligt afhængig af, hvilken position man er i."
Niels Ammitzbøll tilføjer, at DR samarbejder med medarbejderne om at formulere et nyt adfærdskodeks.
"Sammen med medarbejderrepræsentanter i DR og med hjælp fra eksterne rådgivere har vi gennem en periode arbejdet med et adfærdskodeks, som skal understøtte den kultur, vi ønsker. Lige nu kommer alle medarbejdere med inputs til, hvad de mener skal med i dette kodeks. I forlængelse af det arbejde vil det også tydeliggøres, hvor man kan henvende sig, hvis man oplever grænseoverskridende adfærd. Det gælder alle personalegrupper, så også i forhold til korttidsansættelse vil der være fokus på at formidle, hvor de trygt kan henvende sig."