Brevkasse

Hjælp - jeg er faldet pladask for en kollega!

8.5.2019

af

Illustration: Djøf

Illustration: Djøf

Er det det god idé at være kærester og samtidig være ansat på samme arbejdsplads – og hvilke konsekvenser kan det få?

Jeg er faldet pladask for en kollega, og det er gensidigt ❤. Vi er i samme afdeling, og vi er begge superglade for vores jobs og trives (indtil videre) rigtig godt med chefer, kollegaer og kunder. Men Amors pile har altså ramt os dybt, og vores forhold har udviklet sig til noget seriøst. Så kære Djøf, hvad er det rigtige at gøre her?

’Ham den forelskede’

Kære medlem

Det er meget forskelligt, hvordan arbejdspladser forholder sig, når to medarbejdere falder for hinanden og begynder at danne par.

Så start med at stikke en finger i jorden. Er der en politik på området. Nogle steder er der klare regler for dette – andre steder ikke. Hvad gælder hos jer? Er der andre i jeres organisation, som danner par? Hvordan har man tacklet det tidligere? Hvad er kulturen omkring dette hos jer? Start med at være nysgerrigt undersøgende på det.   

Uanset om der er politik, historik eller ej på området, så skal I være åbne omkring jeres forhold, når nu I har ’fundet’ hinanden på den måde. Derfor: Giv jeres ledelse og jeres kollegaer mulighed for at forholde sig til situationen. Derved passer I på jeres kollegaer, jeres virksomhed og ikke mindst jer selv.

Og I undgår/reducerer derved rygtedannelse, spekulationer og negativ feedback. Alt sammen noget, der stresser både jer og jeres organisation unødigt.

Med jeres åbenhed får I også afklaring med ledelsen om, hvilke konsekvenser jeres relation skal have. Mulighederne er mange, viser erfaringerne. At en af jer bliver nødt til at søge nyt job uden for huset er naturligvis et scenarium. Og ikke sjældent er det også det, det ender med.

Men måske kan det klares med, at en af jer søger et job i en anden afdeling i huset. Eller at I fortsætter i samme afdeling, men med ændret ansvars- og opgavefordeling(er).

Måske det slet ikke er noget problem, og I fortsætter i jeres jobs, som I plejer. Når blot I selv evner at tackle det åbent og klogt i forhold til kollegaer, kunder og forretningen i det hele taget.

Det er fx klogt at være forstående over for kollegaernes eventuelle bekymringer, at være på forkant med eventuelle ’kasket-faldgruber’ i forhold til projekter, samarbejder og opgavefordelinger mv., og at I i det hele taget håndterer situationen professionelt.

Så rådene er: Vær undersøgende, vær åbne/professionelle omkring det, og regn bestemt med, at det har konsekvenser i forhold til jeres jobs.    

Go' vind med processen og tillykke med jer fra Djøf.

Frederik Iuel, chefkonsulent, Djøf

Skriv til brevkassen

Skriv til Djøfs panel af rådgivere, hvis du har spørgsmål om ansættelsesforhold, karrieremuligheder, overenskomster, regler og lovgivning, faglige netværk eller andet, der optager dig i forbindelse med arbejdsliv eller studier.

Vi bringer et udvalg af spørgsmål og svar. De indsendte spørgsmål kan eventuelt blive forkortet eller lettere redigeret.

Send dine spørgsmål til bladet@djoef.dk. Husk også at skrive dit fulde navn og mailadresse til brug for redaktionen og rådgiverne. Hvis du ønsker, at dit spørgsmål i bladet bliver underskrevet med pseudonym i stedet for navn, bedes du gøre opmærksom på det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet