Socialudvikling i Vollsmose

5.12.2012

af

Cand.scient.adm. Michael Gravesen er chef for den by-strategiske og boligsociale indsats i en af Danmarks bedst kendte bydele - Vollsmose i Odense.

En sensommeraften i år sad Michael Gravesen på sit kontor i hjertet af Vollsmose. Udefra kom lyden fra noget, der mindede om fyrværkeri.

”Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at det var skud, jeg hørte. Det gik først op for mig i løbet af natten. Skuddene og den efterfølgende episode på hospitalet i Odense medførte lige et par uger med massiv pressedækning og en rødglødende telefon.”

Michael Gravesen understreger dog, at Vollsmose er meget andet end skyderier og kriminalitet. Et billede som medierne efter hans mening er lidt for gode til at give af bydelen.

”Den kriminelle kerne udgør kun omkring 80 til 100 unge mennesker ud af 9.200 beboere. Vores indsats i sekretariatet er blandt andet målrettet de kriminalitetstruede unge mennesker, men der er også en stor indsats på den mere sociale udvikling samt erhvervsudvikling, beskæftigelse og uddannelse.”

Som chef for ´Vollsmose 2020-sekretariatet´ har han ansvar for 11 ansatte og deres indsats for at forbedre forholdene for bydelens beboere, der er fordelt på 80 forskellige nationaliteter.

”Kun en tredjedel af de voksne beboere er selvforsørgende. To tredjedele er uden for arbejdsmarkedet. Der er mange folk herude, der har personlige og sociale problemer. Det sætter selvfølgelig sit præg på bydelen. Og det er det, vi prøver at gøre noget ved i sekretariatet.”

Michael Gravesen kommer fra en stilling som sekretariatsleder i Odense Kommunes Børne- og Ungeforvaltning og har også tidligere arbejdet i det private.

”I maj sprang jeg ud i jobbet som sekretariatschef i Vollsmose. Der kom alle kompetencer i spil. Både det jeg har lært i det private omkring erhvervsudvikling, men også fra det offentlige i forhold til en vis politisk tæft og det at forstå store organisationer,” fortæller Michael Gravesen.

”Jeg havde ikke selv tænkt, at jeg som djøfer skulle arbejde med det boligsociale område, men det har overrasket virkelig positivt, og jeg føler, at alle mine færdigheder kommer i spil.” 

Hvis du kan bestemme, hvordan ser Vollsmoses fremtid så ud?

”Så kommer der en åben infrastruktur, der får Vollsmose til at hænge bedre fysisk sammen med resten af Odense.- Der er kollektiv trafik. Der er nye uddannelsesinstitutioner, kommunale-- arbejdspladser og erhverv. Der er en praktiserende læge og et sundheds-miljø. Og så er der en øget andel af de unge, der gennemfører ungdomsuddannelser, og flere der er kommet i beskæftigelse.” 

Hvordan oplever du selv Vollsmose?

”Som et sted med masser af børn, 
der løber og leger, og masser af folk, der hilser på én. Der er en venlighed 
i bydelen, som er helt fantastisk.” 

Kan du nævne en af jeres indsatser?

”Vi har for eksempel en familieorienteret indsats omkring uddannelse for at få flere unge mennesker til at forstå, hvordan det danske uddannelsessystem og arbejdsmarked hører sammen.” 

Hvad er en vigtig kompetence i dit job?

”Jeg skal både kunne rumme det at sidde i et politisk udvalg og forstå den politiske dagsorden og samtidig sidde ansigt til ansigt med beboerne- og fralægge mig enhver form for akademisk sprogbrug.”

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet