Prisen for strukturreformens jobfest betales nu

6.4.2011

af

Effektiviseringen i Løkkes strukturreform er slået fejl, reformen har i stedet udløst en offentlig jobfest, mener Mandag Morgen, som har beregnet, at der i 2006-2010 kom 35.000 nye ansatte i stat, regioner og kommuner til en pris af 14,9 mia. kr. om året.

Tallet bliver dog kritiseret bl.a. fra kommunal side for at medtælle de 20.-25.000 ledige, der er ansat i løntilskudsjobs, og som kommunerne er forpligtet til at ansætte. ’Vrøvlet om antallet af offentligt ansatte fortsætter’, lyder det.

Professor Jørgen Grønnegaard Christensen, AU, siger til Mandag Morgen, at politikerne har været bedre til at tale om effektiviseringsgevinsterne end faktisk at høste dem. Og at den utrolig gunstige højkonjunktur under reformen slog igennem både på landsplan og ude i kommunerne.

Men nu svinger pendulet tilbage med en historisk hård opbremsning.

KL har lige offentliggjort en regnskabsprognose, som viser, at kommunerne sidste år skar deres serviceudgifter med 1,7 mia. kr., og at de i år forventer at bruge næsten fem milliarder mindre end i 2009.

Det er den største reduktion af væksten i den kommunale økonomi siden midten af 80´erne, fastslår KL’s formand Jan Trøjborg (S) i en pressemeddelelse.

"Det seneste år er antallet af medarbejdere i kommunerne faldet med, hvad der svarer til mere end 11.000 fuldtidsstillinger. Vi er nede på det laveste antal medarbejdere siden kommunalreformen. Og det er endda før, effekten af de seneste afskedigelsesrunder i kommunerne er slået igennem i statistikkerne," siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet