Enkeltsager skyld i bureaukrati

20.12.2011

af

Otte ud af ti kommunaldirektører giver enkeltsager skylden for ekstra og ofte unødigt bureaukrati.

Langt det meste unødige bureaukrati kommer i slipstrømmen på enkeltsager, som bliver slået stort op i medierne. Det mener otte ud af ti af landets kommunaldirektører, skriver FTF, hovedorganisation for bl.a. lærere, sygeplejersker og socialrådgivere.

FTF har foretaget en rundspørge med svar fra 45 kommunaldirektører. 82 procent af dem mener, at politikeres og mediers fokus på enkeltsager for tit fører til nye krav om kontrol. Der er ofte god grund til kontrol, men enkeltsager er den største hindring for at slippe for unødigt papirbøvl, lyder det.

Det evige papirbøvl

Et eksempel er, at landets mindste kommune, Fanø, har en person på halvtid, der kun tager sig af ansøgninger om aktindsigt fra journalister, skriver FTF.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) lovede før regeringsskiftet en ’tillidsreform’ i den offentlige sektor.

”Det er ikke noget, vi bare kan sætte os ned og vedtage som anden lovgivning,” siger hun til FTF og henviser til, at det også handler om et holdningsskifte, så politikere bør holde mere igen med nye regler på baggrund af enkeltsager.

På andenpladsen over de største hindringer for at fjerne bureaukrati fra medarbejderne kommer krav fra staten. Tre ud af fire af de adspurgte kommunaldirektører mener, at ministerier og styrelser gør det svært at forenkle regler eller fjerne papirbøvl.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Erik Lang
12 år siden
Så længe der er kommuner der har svært ved at overholde loven, vil der dukke sager op. Det er en del af demokratiet. Så hvis kommunaldirektørerne finder det unødigt bureaukratisk, bekræfter det jo blot at kommunerne helst vil unddrage sig offentlig kontrol.