Politikere om højt uddannede nydanskere

18.11.2009

af

Behov for mere mangfoldighedsledelse.

Der er for mange højtuddannede nydanskere, som ikke kan komme til at bruge deres potentialer og kvalifikationer optimalt i det danske samfund, og hvad kan vi gøre ved det? Det var temaet på en høring på Christiansborg med folketingsmedlemmer og byrådspolitikere, som selv har etnisk minoritetsbaggrund.

Vanessa de Oliveira Stephensen, der er djøfer og ansat som konsulent i Akademikernes Arbejdsløshedskasse, AAK, sad med i panelet som byrådskandidat i Hillerød for C.

Hun fortæller, at alle i panelet – Naser Khader (C), Kamal Qureshi (SF), Yildiz Akdogan (S), Heidi Wang (V) og hende selv – var enige om, at mangfoldighedsledelse giver positive resultater på bundlinien.

”Den offentlige sektors medarbejdere skal afspejle befolkningen. Virksomhederne skal afspejle den globaliserede verden. Det vil give positivt afkast både i hele det danske samfund og i den enkelte virksomhed, og det skal ledelserne blive mere bevidste om.”

På debatmødet kom der et konkret forslag fra formanden for høringens arrangør, Netværk for Videreuddannede med Minoritetsbaggrund, Novum, konsulent Kirsten Seeberg:

Nydanske akademikere, som får deres uddannelse fra deres hjemland godkendt i Cirius – den institution i Videnskabsministeriet, som vurderer udenlandske uddannelser – bør kunne blive medlem af en A-kasse på lige fod med nyuddannede.

”Det er efter min mening et vigtigt signal til politikerne på Christiansborg,” siger Vanessa de Oliveira Stephensen og påpeger, at AAK p.t. har to integrationsprojekter, som hjælper nydanske akademikere til at komme ind på arbejdsmarkedet.

Novum arbejder som forening på at differentiere debatten om etniske minoriteter og for et mangfoldigt arbejdsmarked. DJØF er en af Novums samarbejdspartnere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet