Djøfere med en ErhversPhD scorer kassen

10.10.2008

af

Årsindkomsten ryger i vejret, og antallet af cheftitler øges, hvis man har en akademisk grad som ErhvervsPhD - det ph.d-forløb, som gennemføres i et samarbejde mellem et universitet og en privat virksomhed.

Godt en tredjedel af de efterhånden 2.400 færdige ErhvervsPhD´ere sidder i dag i en lederstilling, og næsten hver tiende af dem er topchef i en dansk virksomhed. Det er knapt dobbelt så mange som blandt dem med en traditionel ph.d.-grad.

Det viser en opgørelse fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen under Videnskabsministeriet.

"Målet med ErhvervsPhD-ordningen er ikke at uddanne kommende ledere. Men vi tolker bestemt tallene som et tegn på, at ErhvervsPhD´erne er gode til at koble viden mellem universitetets og virksomhedens verden," siger Ditte Dahl fra Videnskabsministeriet, som administrerer ErhvervsPhD-ordningen.

En undersøgelse om ph.d.-uddannedes karrierevalg og -veje fra Center for Dansk Forskningsanalyse ved Aarhus Universitet viser, at blandt de privatansatte med en afsluttet ph.d-grad tjener dem, der er uddannet fra samfundsvidenskab og humaniora mere end dem fra sundhedsvidenskab og det teknisk-naturvidenskabelige område.

Det er svært at sige præcist hvorfor, siger chefkonsulent i DJØF, Ole Bech Lykkebo.

"Men det viser, at der er en stærk efterspørgsel efter samfundsvidenskabelige ph.d.ere."

Han peger på, at en anden undersøgelse fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen viser, at et stort flertal af servicevirksomhederne i dag bruger akademikere til udviklingsarbejdet.

"Og blandt disse virksomheder foretrækker to ud af tre at anvende djøfere til innovationsopgaverne. Det er en højere andel end alle andre videnskabelige hovedområder - også naturvidenskab."

Djøferne er især eftertragtede indenfor videnservice som fx konsulentrådgivning, finans, forsikring og advokatvirksomhed. Men der er også en meget positiv udvikling indenfor industri og energi, forklarer Ole Bech Lykkebo.


Så meget tjener privatansatte med en ph.d.-grad

  • 24 procent af de teknisk-naturvidenskabelige ph.d'ere tjener over 700.000 kr.
  • 29 procent af de sundhedsvidenskabelige ph.d'ere tjener over 700.000 kr.
  • 49 procent af de samfundsvidenskabelige og humanistiske ph.d'ere tjener over 700.000 kr.

Kilde: 'Ph.d.-uddannedes karrierevalg og -veje', Dansk Center for Forskningsanalyse, Aarhus Universitet. 2006-lønninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet